Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Go Lakers!

stero 2009.06.15. 09:12

Bejött amit tegnap jósoltam, bajnok a Lakers! Így természetesen a kosarasokkal kezdünk a mai nap. A folytatásban pedig jöhet a Yankees - Mets meccs. Az augusztusi NFL rajtig gyakorlatilag baseball lesz orrba - szájba mivel mindenütt nyári szünet van. Természetsen a draft napján majd visszatérünk a másik három major sportra valamint az egyetmi bajnokság küzdelmeire ha elkezdődnek.

NBA

  • Kobe Bryant a tegnap befejeződött döntőben átlagban 32.4 pontot szerzett és 7.4 assistot osztott ki. Ettől magasabb átlagot a Lakersben csak Jerry West produkált a '69-es Boston elleni elvesztett döntőben. West 37.9 pontot dobott és ugyanannyi gólpasszt adott mint Kobe.
  • Phil Jackson 300. playoff meccsén szerezte meg a 10. NBA győzelmét. 300 playoff mérkőzést 25 csapat a ligában nem is játszott. Mindössze 5 olyan csapat van aki 300-nál többször lépett parkettre a rájátszásban. Ezen klub tagjai a Lakers, a Pistons, a Celtics, a Knicks és a 76ers.

MLB

  • Derek Jeter (Yankees) a Mets ellen négyből négy ütést ért el így a városi rivális elleni ütőátlagát .385-re (109/283) növelte megelőzve Rico Cartyt (.380). Így Jeter a legeredményesebb ütő a Mets ellen azok közül akik minimum 200 alkalommal álttak szemben a Mets dobóival.
  • A Yankees a Mets elleni 15-0-val beállította a legnagyobb különbségű olyan győzelmét az expansion era óta amikor nem szereztek ellene pontot. Legutóbb 1977. szeptember 15-én a Toronto ellen győztek 15-0-ra.
  • A Mets 15-0 veresége a második legsúlyosabb amikor nem szereztek pontot. Ettől nagyobb verésbe csak 1999. július 2-án szaladtak bele hazai pályán amikor az Atlanta püfölte el őket 16-0-ra.
  • Johan Santana ellen 9 pontot szerzett a Yankees, ez a negatív csúcsa a pályafutása alatt a Mets dobójának A szezon első hét meccsén 0.78 ERA volt az átlaga ezt sikerült a következő hat mérkőzésen 6.50-re emelnie.
  • Jered Weaver (Angels) a Padres elleni 6-0-ás győzelemmel megszerezte karrierje első shutoutját. Geoff Zahn volt az utolsó Angels pitcher akinek shutoutja  volt mégpedig 1984. június 10-én a Kansas elleni idegenbeli meccsen. A Padres ütői egyébként 0/10-t produkáltak akkor amikor a futók pontszerző helyen voltak. (RISP)
  • A Florida Marlins nyolc játékosa is minimum két ütést ért el a Toronto elleni győztes mérkőzésen. Ez mindössze háromszor fordult elő eddig a Marlins történetében. 1994. június 6-án a Dodgers, 2000. április 18-án a Pirates és 2007. szeptember 20-án a Mets ellen.
  • A Phillies 1-4-es hátrányból verte Josh Beckettet és a Red Soxot. Beckett 78-4-es győzelem-vereség mutatóval áll ha aktuális csapata vezetett három run vagy nagyobb különbséggel. Az utolsó 14 mérkőzését egyébként kivétel nélkül hozta három pontos előny birtokában.
  • Joe Mauer (Twins) tovább emelte átlagát a tegnapi 3/5-tel. Jelenleg az átlaga .414 (63/152) ami tökéletesen megegyezik Rod Carew 1975-ös teljesítményével. Ezzel ők a legeredményesbb minnesotai ütők az első 152 "at bat" után. Carew egyébként a '75-ös szezont .359-cel zárta
  • Két AL dobó is homert ütött a tegnapi napon Mark Buehrle (Whitesox) és Josh Beckett (Redsox) személyében. Utóljára 1971. augusztus 28-án fordult elő ilyen még a DH és az interleague bevezetése előtt. Akkor Les Cain (Tigers) és Dave McNally (Orioles) ütött egy - egy homárt.
  • Ty Wigginton (Orioles) két homerunt vágott az Atlanta elleni meccsen. Karrierje nyolcadik multi-homer mérkőzése volt és a harmadik alkalom, hogy ezt interleague meccseken ütötte. 2004-ben a Mets, 2007-ben pedig a Tampa játékosaként érte el ugyanezt. Wigginton a liga történetének 39. játékosa aki két homerunt vágott interlegue meccseken de mindössze az ötödik aki ezt három különböző csapat tagjaként. A másik négy játékos Jeromy Burnitz (Brewers, Mets, Cubs), Jose Canseco (Athletics, Blue Jays, White Sox),  Shawn Green (Blue Jays, Dodgers, Diamondbacks) és Matt Stairs (Athletics, Brewers, Royals).

Címkék: santana beckett bryant p. jackson yankees mets jeter j. weaver marlins phillies buehrle mauer wigginton

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr571185691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása