Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Jeter 2674 hits

stero 2009.08.17. 21:31

Közel másfél hónapos hallgatás után újra indítom a blogot! Remélhetőleg lesz megint annyi látogatója az oldalnak mint az induláskor. Köszönet az "nfl.hu baseball forumának" akiktől megkaptam a lökést a folytatáshoz. Igazából a blog akkor fog pörögni és akkor lesz majd igazán érdekes amikor már beindul az élet a többi major sportágban is. Bevezetésnek azt hiszem ennyi elég úgyhogy bele is vághatunk a közepébe Jeterrel az élen.

MLB

  • Derek Jeter (Yankees) három ütést ért el a tegnapi Seattle elleni meccsen. Az elsővel beállította a másodikkal pedig megdöntötte Luis Aparicio 2673-as rekordját. Így Jeter lett a liga legtöbb ütését elérő shortstop-ja. Azt azért zárójelben meg kell jegyezni, hogy Aparicio 2677 ütéssel zárt a pályája alatt ám négy ütést nem beállósként ért el.
  • Az Angels igazi slugfest-et rendezett az Orioles ellen a 13 inningben 9 pontot szerezve. Az MLB történetében negyedik alkalommal fordult elő, hogy döntetlen után ekkora különbséggel nyerjen egy csapat a 13. játékrészben. 1919-ben a Cincinatti a Brooklyn ellen 10-0-ra, 1933-ban a Cleveland a Detroit ellen 15-6-ra és 1983-ban a Texas az Oakland ellen 16-4-re nyert hasonló körülmények között.
  • Randy Wolf a Dodgers dobója mindössze egy triplával marad le a "körröl". Ez azért igazán remek teljesítmény egy dobótól. A Dodgers Los Angelesbe költözése óta Wolf csak a csapat harmadik dobója aki éppen lemaradt a cycle-ről. 1970-ben Claude Osteen, 2002-ben pedig Kevin Brown marad le ugyanígy egy triplával.
  • Gregg Zaun karrierje második pinch-hit grand slamjét érte el. (Az elsőt még 2002-ben az Astros színeiben az arizonai Byung-Hyun Kim ellen szerezte.) Szóval ezzel a két slammel az aktív játékosok között pillanatnyilag a legjobb. Három az MLB rekord ezen pillanatnyilag négy játékos osztozik: Ron Northey, Willie McCovey, Rich Reese és Ben Broussard.
  • A Mets ütője Luis Castillo megütötte idei első homárját. Az liga összes játékosát és posztját figyelembe véve - kivéve a dobókat és a DH-kat - ő volt az utolsó játékos akinek nem volt home runja. Ezzel az ütéssel egyébként megszakította borzalmas negatív statisztikáját is amivel pillanatnyilag második helyen áll az aktív játékosok között. 475-ször állt az ütőponthoz úgy, hogy nem ütött HR-t! A negatív első hely azonban Reggie Willitis (Angels) nevéhez fűződik. 651 "at-bats" homer nélkül!
  • Bobby Jenks a White Sox closere 141 save után először vesztett mérkőzést walk off homerrel. Bobby Jenks-szen kívűl több savevel és walk-off HR nélkül mindössze három dobót találni. Eric Gagne 187 save, John Smoltz 154 save és Jonathan Papelbon 141 save.
  • Kelly Shoppach és Luis Valbuena (Indians) egymás után ütött home runt. A Cleveland mindössze 14. a ligában 127 homárral de érdekes, hogy kilenc back to back home runnal második a Yankees (13) mögött.
  • A Marlins az utolsó 13 mérkőzésén minimum 10 ütést ért el. Ilyen sorozatra 10 éve nem volt példa akkor a Red Sox szintén 13 meccsen ért el legalább 10 hitet. Sőt az NL-ben az 1929-es New York Giants óta nem volt ilyenre példa. Akkor az Óriások 15 meccsre nyújtották sorozatukat.
  • Colby Rasmus a Cardinals történetének hatodik játékosa aki walk-off home runt ért el a Padres ellen. A St. Louis ötöse Carl Taylor (1970), Chris Speier (1984), Gary Gaetti (1996), Albert Pujols (2003) és Aaron Miles (2008)
  • Ez aztán a blama. Adam Kennedy (Athletics) hiába végzett 5/5-tel csapata mégis csak egy pontot szerzett. 1941. július 13. óta nem volt ilyenre példa. Akkor a bostoni Joe Cronin végzett 5/5-tel de a Red Sox kikapott a Clevelandtól 2-1-re a 11. inningben. 9 inninges meccsig egy évvel korábra kell visszamenni. 1940. június 4-én a Cardinals játékosa Joe Medwick ért el öt hitet, ám a St. Louis sima 10-1-es vereséget szenvedett a Brooklyn Dodgerstől.

Címkék: angels wolf castillo rasmus cardinals jeter marlins aparacio zaun jenks indians a kennedy

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr901316202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matthew99 2009.08.18. 19:57:04

Nincsmit. Löködünk mi csak folytasd :D

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2009.08.18. 22:07:39

@Matthew99: megyünk tovább a megkezdett lenini úton :D
süti beállítások módosítása