Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Yankees slugfest

stero 2009.08.22. 15:43

Yankees szurkoló lévén amikor a mai eredményt megláttam... Mit mondjak?? Ez azért több volt mint gyönyörű. A 20-11-es eredménynek hála - első ránézésre - valószínűleg egy egész posztot meglehetne tölteni statokkal. De megpróbálom kiszedni csak a legérdekesebbeket.

MLB

  • 31 run a még sosem született Yankees - Redsox meccsen ez abszolút csúcs. Az előző rekordot az 1903. július 23-án játszott meccs tartotta. Akkor a Yankees 15-14-re nyert Bostonban.
  • A 20 runs a harmadik legtöbb amit a Yankees a Fenwayben szerzett 1923-ban 24-ig, 2000-ben pedig 22-ig jutottak.
  • Hideki Matsui a Yankees játékosa 7 RBI-t szerzett a Redsox elleni a Fenwayben. Lou Gehrig volt az utolsó Yankees játékos aki 7 RBI-t szerzett a Fenwayben 1930-ban.
  • Ez volt a 94. mérkőzés a Fenway történetében ahol egy csapat 10 pontot szerzett - és kikapott. Ebből a 94 meccsből a Sox 59-szer nyert és 35-ször kikapott. Érdekes, hogy a chicagoi Wrigley Fielden is éppen 94 ugyanilyen meccset játszottak.
  • Jacob Elsbury szezonbeli 54. bázislopását könyvelhette el. Ezzel beállította Tommy Harper 1973-as csapatrekordját.
  • Roy Oswalt (Astros) hétből hétszer nyert karrierje során az Arizona ellen a hazai pályán a Minute Maid Parkban. Mindössze két olyan játékos van a ligában akik megnyerték az összes meccsüket (min. 7 mérkőzés) egy adott csapat ellen egy adott stadionban. Randy Johnson 8-ból 8 győzelem a Cubs ellen a Chase Fielden és Jamie Moyer szintén 8-ból 8 győzelem a Marlins ellen a Land Shark Stadionban.
  • Randy Wolf a Dodgers dobója már 11 RBI-t szerzett ebben a szezonban, ezzel a liga dobói között a legeredményesebb. 11 RBI-t egyébként 1990 óta nem hozott össze Dodgers dobó akkor Fernando Valenzuela volt a legjobb.
  • Brian Robertson csütörtökön ütött egy grand slamet a Tampa ellen, majd pénteken két homárt vert a Chicagonak. Hihetetlen de az utolsó két játékos aki ezt megcsinálta  szintén 2B akárcsak Robertson. Robinson Cano (Yankees) 2005-ben és Dan Uggla (Marlins) 2008-ban.

Címkék: robertson wolf matsui red sox yankees elsbury oswalt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr151330896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása