Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Redsox revans

stero 2009.08.23. 19:04

Korai volt az öröm a Yankees győzelme után a Redsox alaposan visszavágott. Ezek után a series ma esti utolsó meccse valószínűleg nagy csatát fog hozni. Beckett vs Sabathia, azt hiszem ezzel mindent el is mondtam. De ne szaladjunk ennyire előre először is nézzük mi volt tegnap a Fenwayban.

MLB

  • Kevin Youkilis (Redsox) tegnap 2 homert és 6 RBI-t szerzett a Yankees ellen. Az elmúlt 70 évben csak egy bostoni játékos volt képes ilyen teljesítményre a Yankees ellen hazai pályán. 1973. április 6-án a Carlton Fisk vezette Redsox 15-5-re verte a New Yorkot.
  • A Yankees 12 hit mellett mindössze egy runt tudott összehozni. 1997. június 30-án az Atlanta ellen ütött utóljára ilyen pocsékul a New York.
  • Jerry Hairston (Yankees) tegnap csereként pályára lépett Jeter helyén shortstopként. Ezzel elmondhatja magáról,  hogy pályafutása alatt mindegyik infield, outfield poszton játszott. Rajta kívűl csak öt ilyen aktív játkos van a ligában: Alfredo Amezaga, Willie Bloomquist, Eric Bruntlett, Adam Kennedy és Melvin Mora.
  • Vladimir Guerrero az Anaheim játékosa karrierje során megszerezte az 1300. RBI-t. Összesen 42 játékos érte el ezt a határt a liga történetében Guerrero 34 évesen és 194 naposan. 1969 óta - vagyis azóta amióta bevezették a diviziók közti küzdelmet - csak nyolc játékos érte el fiatalabb korban ezt a határt. A-Rod, Ken Griffey Jr., Manny Ramirez, Sammy Sosa, Jeff Bagwell, Jim Rice és Eddie Murray.
  • Tommy Hanson a Braves újonc dobója idénybeli 11. meccséből már a kilencediket nyerte meg. 1900 óta mindössze egy atlantai dóbó mutatkozott be ilyen nagyszerűen az elit ligában, Larry McWilliams 1978-ban.
  • Garrett Jones a Pirates újonca zsinórban második meccsén szerzett 3 RBI-t. Az elmúlt 60 évben csak három Kalóz újonc tudta ugyanezt megtenni. Richie Zisk 1973-ban, Orlando Merced 1991-ben és Manny Martinez 1998-ban.
  • Az Indians az újonca Carlos Valbuena 11. inningben elért homárjával győzött a Seattle ellen. 41 éve nem volt példa arra, hogy Indians újonc walk-off home runt üssön a 11. inningben vagy később. 1968. június 3-án Jose Vidal 14. inningben elért homárjával győzött a Cleveland a White Sox ellen.
  • Carlos Pena (Tampa) két home runt ütött a Texas ellen majd a 10. inningben egy walk off hitet. Az elmúlt 15 évben csak négyszer fordult elő ilyen. Sorrendben Brian Jordan 1995. július 25-én, 2001. április 15-én Todd Hollandsworth, 2001. május 26-án Torii Hunter és 2006. április 16-án Albert Pujols ütött két homert és egy walk-off hitet.
  • Michael Cuddyer (Twins) szezonbeli 20. homárját ütötte. Justin Morneau, Joe Mauer és Jason Kubel mellett ő a negyedik Twins játékos aki elért ezt a határt. Utóljára 22 éve volt a Minnesottanak négy játékosa aki 20 homárral állt Tom Brunansky, Gary Gaetti, Kent Hrbek és Kirby Puckett. Akkor World Seriest nyertek, most nem fognak.

Címkék: jones guerrero red sox valbuena hanson pena yankees cuddyer youkilis hairston

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr711333212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása