Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Johan Santana out

stero 2009.08.26. 13:14

Igazán "szép napra" ébredtek a Mets szurkolói ugyanis két kiváló dobójukat is elvesztették. Johan Santana  a liga egyik legjobbja súlyos sérülést szenvedett és ebben az évben már nem játszahat míg Billy Wagnert a kiváló closert elcserélték Bostonba.

MLB

  • Santana 2003-ban közvetlenül az All-Star mérkőzés után került be a Twins rotációjába és azóta 207 alkalommal volt kezdő. Ez a harmadik legtöbb a kezdő dobók között. Az első öt sorrendje: Derek Lowe (209), Barry Zito (208), Johan Santana (207), Livan Hernandez (205) és Mark Buehrle (204)
  • Clayton Kershawnak a Dodgers dobójának megszakadt a sorozata, az utolsó 15 meccsen amikor kezdő volt nem ütöttek róla home runt. Sid Fernandez 1992-es 16 meccsen át tartó sorozata óta ez volt a leghosszabb. Sőt amióta a Dodgers Los Angelesbe költözött azóta nem volt ilyen sorozata senkinek sem a csapatban. (Csak érdekesség: az utolsó játékos aki Kershawról home runt ütött a tegnapi nap hőse Ryan Spilborghs.)
  • Josh Willingham nagy meccsét hozta a Nationals vs Cubs meccs a Wrigley Fielden. A fővárosiak játékosa 4 for 4, 5 run, 6 RBI. Az ugynevezett live-ball era bevezetése óta mindössze ötször fordult elő, hogy vki 4-ből 4 ütést szerezzen és emellett több runt és RBI-t szerezzen. Lou Gehrig (1928), Rocky Colavito (1959), George Foster (1977), Ken Griffey Jr. (1996) és Sean Casey (1999).
  • Carlos Zambrano a Cubs dobója karrierje 20 homárját ütötte a Nats elleni meccsen. Az utolsó dobó aki elérte a 20 homeres határt Milt Papas volt 1973-ban. Karrierje 20. és egyben utolsó homárját ő is a Wrigleyben ütötte akárcsak Zambrano.
  • A Yankees az első inningben már 4-0-ra vezetett hazai pályán a Texas ellen de végül elbukta a meccset. 2002. májusától 222 alkalommal állt négypontos vagy nagyobb előnnyel a Yankees és most veszített második alkalommal.
  • A St. Louis 1-0 arányban nyert az Astros ellen a Busch stadionban, a mérkőzés egyetlen RBI-t Albert Pujols szerezte. Karrierje során ez volt a második meccse amikor csapata 1-0-ra nyert és ő szerezte az RBI-t. Az idevágó listát Gary Sheffield vezeti az aktív játékosok között hat mérkőzéssel.

UPDATE

  • Jacob Ellsbury a Redsox játékosa szezonbel 55. bázislopását könyvelhette el a White Sox elleni meccsen. Ezzel megdöntötte Tommy Harper 1973-ban felállított franchise rekordját.

Címkék: santana zambrano pujols yankees elsbury kershaw willingham

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr581339677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GRAFI 2009.08.26. 21:29:38

Jacoby Ellsbury igazán megérdemelte volna, hogy felkerüljön a mai bejegyzésekhez. :)
Idei 55. stealjével egy 36 éves rekordot adott át a múltnak.

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2009.08.26. 22:03:43

@GRAFI: bakker, jogos, köszönjük, pótoltuk :)
pedig a csúcsbeállítást nem hagytam ki.
süti beállítások módosítása