Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Guerrero 1000&1000

stero 2009.08.27. 14:37

Sajnálatos módon elég kevés esemény történt a tegnapi játéknapon úgyhogy elég rövid lesz a mai poszt. Ám így is jutott egy-két érdekes esemény köztük Vladimir Guerrero rekordja és Big Papi homárja.

MLB

  • Guerrero az 1000. ütését szerezte az Anaheim szineben és ezzel igazán exkluzív klubba került aminek eddig mindössze egy játékosa volt. Dave Winfield és Vladimir Guerrero az a két játékos aki mind az AL-ben mind az NL-ben ezer ütést értek el egy-egy csapatban. Guerrero az Exposban és az Angelsben míg Winfield a Padresben és a Yankeesben.
  • A jelenleg aktív játékosok között mindössze egy van aki két különböző csapatban 1000 ütést ért el ám mindkettő az AL tagja, Manny Ramirez az Indiansban és a Redsoxban.
  • David Ortiz (Redsox) karrierje 10. walk-off homárját ütötte a White Sox elleni meccsen. Ezzel az aktív játékosok között második a listán Jim Thome mögött aki 11 alkalommal ütött walk-off homert. A második a már említett Ortiz, míg a harmadik helyen holtversenyben 9-9 home runnal A-Rodés Guerrero áll.
  • Ortiz a 10 walk-off homárból kilencet a Redsox mezében ütött és így már egyedül áll a bostoni rekordlista élén ellépve Jimme Foxx mellől.
  • Andre Ethier (Dodgers) a szezonban hatodik alkalommal ütött két home runt egy meccsen amivel második a ligában Albert Pujols (9) mögött. A csapatrekordot 7 multi - homer meccsel Duke Snyder (1956) és Adrian Beltre (2004) tartja a Los Angelesben.
  • Josh Johnson a Marlins dobója volt a győztes dobó a Mets ellen ami már nem is meglepetés. Johnson pályafutása összes meccsét megnyerte a Mets ellen összesített  statisztikája 7-0 és 2.30 ERA. Mindössze két aktív dobó van a ligában aki veretlen egy csapat ellen és jobbak a mutatói. Randy "Big Unit" Johnson 13-0 és 1.84 ERA a Cubs ellen valamint Jon Lester 9-0 és 2.21 ERA  az Orioles ellen.
  • Oliver Perez személyében három nap alatt harmadik dobóját veszti el a Mets de ennek csak örülhetnek a fanok. Perez statisztikája valami borzasztó: 66 inning,50 run, 58 walk, 6.82 ERA, 7.9 walk/9 inning. 1950 óta csak egy dobó produkált ettől rosszabb mutatókat (minimum 60 inning) Steve Blass 1973-ban. 9.81 ERA, 8.5 walk/9 inning. No comment....

Címkék: guerrero ortiz j johnson ramirez ethier

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr861341966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása