Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Walk - off day

stero 2009.09.08. 00:36

Imádom a walk-off hitet, a walk-off homert még jobban ha pedig a Yankees üti az egyenes a csúcs. A tegnapi nap ilyen szempontból gazdagra sikeredett több mérkőzés is az utolsó ütéssel dőlt el.

MLB

  • Prince Fielder a Brewers játékosa a hatodik inningben egy triple play részese volt majd a 12. játékban egy walk-off homerrel eldöntötte a meccset. Ted Kluszewski (Reds) volt az utolsó játékos aki egy meccsen triple play majd walk-off homárt ütött még 1954. augusztus 27-én. Kluszewski a hatodikban játékrészben Bobby Adams-szal és Johnny Templ-lel játszott triple playt majd a kilencedikben a Pirates dobójáról Max Surkontról ütött egy walk-off homert amivel a Cincinatti 3-2 arányban győzőtt.
  • A Yankees a Toronto elleni 14-8-ra elvesztett idegenbeli meccsen 4 errort hozott össze. A bronxi fielding 20 éve nem játszott ilyen gyatrán, 1989. június 5-én a Baltimore elleni hazai meccsen hat errort láthattak a Yankees szurkolói. Idegenben pedig 1932. június 22-én a Cardinals ellen hibáztak négyszer a jenkik.
  • Brandon Inge kilencedik inningben ütött walk-off grand slamjével nyert a Tigers a Devil Rays ellen 5-3-ra. Lou Whitaker volt az utolsó detroiti még 1994. június 21-én az Indians ellen aki walk-off slamet ütött úgy, hogy a Tigers hátrányból fordítva nyert.
  • Michael Brantley az Indians újonca első hat meccsének mindegyikén ért el ütést. Az elmúlt 50 évben csak egy clevelandi játékos volt aki hatmeccses hitting streak-kel nyitott mg 2002-ben Josh Bard de ő egyenesen kilencig nyújtotta.
  • Hans Zimmerman a Washington játékosa karrieje harmadik walk-off homárját ütötte a Marlins ellen.
  • Hanley Ramirez (Marlins) 595. meccsén 100. homerjét ütötte. A liga történetében csak három shortstop volt aki kevesebb meccsen érte el a százas határt. A-Rod (470), Nomar Garciaparra (491) és Ernie Banks (500). Ramireznek a 100 home run mellett 161 bázislopás is áll a neve mellett. Az aktív játékosok között csak kettő volt gyorsabb a 100/100-as klubban Alfonso Soriano (525) és A-Rod (532).
  • Garrett Jones walk-off hitjével nyert a Pittsburgh a St. Louis ellen. A Pirates újoncai összesen 5 walk-off ütést szereztek a szezonban amivel a legjobbak a ligában.
  • Jon Lester (Redsox) 200. áldozatát dobta ki a szezonban. A Boston történetében ez a 24. alkalom, hogy egy pitcher 200 ütőt kiejtsen ám a legelső, hogy ezt egy balkezes teszi. A "24"-ek listája sorrendben: Cy Young(2), Smoky Joe Wood(2), Jim Lonborg, Luis Tiant, Roger Clemens(8), Pedro Martinez(6), Hideo Nomo, Curt Schilling, Daisuke Matsuzaka.
  • Chris Young az Arizona játékosa hiába ütött 3 home runt csapata simán kikapott a Coloradotól 13-5-re. 2001. augusztus 9-én Sammy Sosa ütött szintén három homert ütött és csapata szintén kikapott a Coloradotól 14-5-re.
  • A Mets 10 nyeretlen series után végre nyerni tudott mégpedig a Cubs ellen. 1993 óta ez volt a leghosszabb negatív sorozata a new yorki alakulatnak amikor 13 seriest játszottak végig anélkül, hogy nyertek volna.
  • A Yankees jól bírja a meccs végi nyomást és remekül hajrázik. Sorozatban 15 meccsüket nyerték meg úgy, hogy a hetedik inningben döntetlen állásnál a maguk javára fordították a mérkőzést. Ez minden idők második legjobb eredménye az első a Giantsé még 1906-ból 16 meccsel.
  • A Yankees 11-1-re verte a Tampat a tegnapi doubleheader második meccsén. Ebben a szezonban hatodik alkalommal nyert a Yankees 10 runnal amivel vezeti az idevágó listát.
  • Chris Carpenter a Cardinals dobója tíz Brewers játékost ejtett ki nem csoda ha csak egy ütést tudtak róla csinálni. 10K, one-hit shutout meccse a st. louis szineiben mindössze három dobónak volt. Ernie Boglionak '60-ban, Bob Gibsonnak '70-ben és '71-ben illetve a fentebb említett Carpenternek '05-ben és most.
  • James Loney a Dodgers játékosa idénybeli 10. home runját ütötte de mindegyiket idegnben. Az utolsó játékos aki minimum 10 homert ütött és mindet idegenben Jose Cruz volt. Cruz 1984-ben 12 homert ütött az Astrosban és mindet az Astrodomeon kívűl.

Címkék: young carpenter inge yankees mets fielder ramirez g jones lester brantley zimmermann

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr441367354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása