Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Pujols és Guerrero

stero 2009.09.16. 19:11

Annak idején semmi bajom sem volt az Anaheimmel, de az elmúlt években rendszeresen elkapnak minket. Olyannyira igaz ez, hogy Torre idejében a Yankeesnek ha csak hajszállal is de negatív volt a mérlege. Igazán Girardi alatt sem javult a mérleg amire remek példa Guerrero remeklése. A másik playa aki mellett nem tudok elmenni szó nélkül az Pujols. Egyszerűen "natural born player". Ha valaki veszi a fáradságot akkor nézze meg, hogy a St. Louis hanyadik helyen húzta. Szerintem azóta minden GM fogja a fejét.

  • Vladimir Guerrero (Angels) karrierje 10. home runját ütötte a Yankees ellen. Ezzel most már 20 olyan csapat van a ligában aki ellen Vlad minimum 10 homert ütött. Az aktív játékosok között csak ketten előzik meg Ken Griffey Jr. és Gary Sheffield egyaránt 23 csapat ellen ütöttek minimum 10 homert.
  • A Yankees zsinórban két vereséget szenvedett el a Baltimortól ráadásul úgy, hogy az Oriolest mindkét esetben egy rookie starting pitcher vezette győzelemre. Az elmúlt 80 évben csak kétszer fordult elő eddig ilyen. 1989 augusztusában szintén a Baltimore két újonca Dave Johnson és Bob Milacki verte a Yankeest majd 1991 szeptemberében a Red Sox két első évese Kevin Morton és Mike Gardiner nyert a Jenkik ellen.
  • A Nationals játékosa Ian Desmond élete első két mérkőzésén összesen hat hitet és négy RBI-t szerzett. 1920 óta csak egy játékos volt képes ilyen fantasztikus kezdésre, Guy Sturdy 1927-ben a Brownsban.
  • Michael Brantley az Indians játékosa 4 hitet szerzett a Royals elleni meccsen. Az elmúlt 30 évben csak egy fitalabb játékos volt Clevelandben aki négy ütésre volt képes. Carlos Baerga 1990. szeptember 20-án a Yankees ellen 21 éves és 320 napos volt szemben Brantleyvel aki most 22 éves és 120 napos.
  • Casey McGehee az Arizona elleni meccsen a Brewers történetének második újonca volt aki egy meccset 4 ütéssel és 6 RBI-vel zárt. A másik JJ Hardy volt a Cincinatti  ellen 2005. szeptember 7-én.
  • Michael Cuddyer (Twins) szezonbeli 25. homerjét szerzte. Ezzel már a Minnesotának már három játékosa van aki 25 homert ütött a szezonban. (Morneau 30HR, Mauer 27HR). Utóljára 1987-ben volt három Twins játékosnak 25 homárja, sőt akkor rögtön négynek.(Kent Hrbek 34HR, Tom Brunansky 32HR, Gary Gaetti 31HR és Kirby Puckett 28HR)
  • A Cubs két játékosát Ryan Theriotot és Cliff Leet a Milwaukee dobói összesen 4-4 alkalommal sétáltatták a meccsen. Utóljára 1942. augusztus 4-én fordult elő, hogy két Cubs játékost egy meccsen négy alkalommal sétáltassanak, akkor Stan Hack és Phil Cavaretta volt az áldozat.
  • A Royals három játékosa Alberto Callaspo, David DeJesus és Miguel olivo egyaránt 3 run homert ütött a Tampa ellen. A franchise történetében ez volt a negyedik alkalom, hogy három 3-run homert üssenek a Royals játékosai ám az első, hogy hazai pályán.  A három idegenbeli helyszín Oaklandben 1979. szeptember 21-én, Yankee Stadionban 1986. augusztus 10-én és Seattleben 2003. május 21-én volt.
  • Albert Pujols (Cardinals) a Marlins elleni meccsen szezonbeli 125. RBI-t szerzte. 2001, 2002 és 2006 után karrierje során negyedik alkalommal lépte át ezt a határt. 1950 óta mindössze négy alkalommal fordult el, hogy egy Cardinals játékos 125 RBI felett zárta volna a szezont, Mark McGwire kétszer míg Stan Musial és Joe Torre egyszer-egyszer.
  • Cliff Lee a hetedik meccsét nyerte amióta Philadelphiaba cserélték. Mivel a szezonban már nyert 7 meccset az Indiansban is így ő lett a liga történetének hatodik dobója aki egy szezonban 7-7 meccset nyerni tudott az AL-ben és az NL-ben is. A 7/7-es tagjai: Joe McGinnity(1902), Hank Borowy(1945), Randy Johnson(1998), Denny Neagle(2000) és Bartolo Colon(2002).
  • Roy Halladay a Blue Jays dobója az elmúlt két szezonban összesen nyolc alkalommal vonult le győztesen a Yankees ellen. Luis Tiant 1973 és '74 között 9 meccset nyert a Bronxiak ellen azóta ez a legjobb teljesítmény egy dobótól vs Yankees.

Címkék: lee guerrero pujols yankees cuddyer cubs royals desmond brantey mcgehee halladay

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr711386901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása