Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NCAA football - Week 3

stero 2009.09.20. 17:31

Rengeteg házi csapatrekordot és még NCAA csúcsot is hozott a harmadik játékhét az egyetemi bajnokságban. Egyénileg kiemelkedett Wilson, Mallett, Best és Cox de nagyot alkotott csapatszinten a Penn State és az Ohio State is. Minden érdekesség a "tovább" után.

  • Derrick Locke a Kentucky RB-je lett az Wildcats történetének első játékosa aki két 100 yardos kickoff returnnal büszkélkedhet. Tavaly a Western Kentucky ellen míg tegnap a Lousville ellen meccsen hajtotta végre ezt a bravúrt.
  • A Michigan Wolverines simán verte a Eastern Michigant amivel tovább nyujtotta remek sorozatát. Egymás elleni mérlegük 9-0, míg a MAC konferenciába tartozó csapatok ellen 26-1.
  • Carlos Brown (Wolverines) 90 yardos TD futása az Eastern Michigan ellen a Michigan történetének harmadik leghosszabb futása volt. 1979-ben Butch Woolfork 92 yardot futott a Wisconsin ellen, míg Tony Boles 91 yardot teljesített az Indiana ellen.
  • A California Golden Bears RB-je Jahvid Best 5 rush TDt ért el a Minnesota elleni meccsen beállítva ezzel a házi rekordot. 1921-ben Duke Morrison ért el 5 rush TD-t a Washington ellen. 4 rush TD-vel áll Don Johnson (1952 vs Minnesota), Carl Montgomery (1981 vs Oregon State) és Jahvid Best (2008 vs Washington).
  • Jahvid Best nem csak ebben a legjobb. 2213 futott yardjával a tizedik, 25 rush TD-vel az ötödik és 11db 100 yardos meccsel a hatodik a Cal örökranglistáján.
  • A Penn State az első három fordulóban egyik ellenfelének sem engedett 7 pontnál többett. Utóljára 1996-ban volt ilyen jó a Nittany Lions defense amikor is az első négy fordulóban tartották az aktuális ellenfelet max 7 ponton.
  • Az Army a Ball State elleni meccs félidejében visszavonultatta egykori játékosának Joe Steffeynek a 61-es számú mezét. Az egykori Outland Trophy győztes Steffey 1945 és 47 között játszott a Black Knightsban.
  • A Kansas Jayhawks a Duke legyőzésével zsinórban 19. hazai győzelmét aratta nem a konfernciájába sorolt csapat ellen. Ellenben a Duke sorozatban 35. alkalommal bukott TOP 25-be tartozó csapat ellen.
  • Mark Mangino 48. győzelmét aratta a Kansas Jayhawks kispadján így már egyedül áll az örökranglista második helyén ellépve Glen Mason mellől.
  • A Northern Illinois a Purde legyőzésével 1988 óta tudott Big Tenbe tartozó csapat elleni nyerni. Összesített mérlege még így is siralmas Northern Illinois vs Big 10 2-32-1.
  • Az ohioi rangadón az Ohio State 38-0-ra verte a Toledot. Az Ohio State ezzel tovább tartja 1921 óta tartó veretlenségi sorozatát saját állambeli csapat ellen. '21-ben az Oberlin volt az utolsó ohioi csapat amelyik győzni tudott az Ohio State ellen.
  • A negyedik helyen rangsorolt Alabama könnyedén 53-7-re verte a Sun Beltbe tartozó North Texast, ezzel mérlegük 3-0. Az Alabamanak amúgy is jól megy a Sun Belt csapatok ellen 19-1 az örökmérlege. Nem mellékesen az Alabama 2001-ben 56-7-re verte az UTEP-et azóta nem szereztek ilyen sok pontot.
  • A Notre Dame végre győzni tudott hazai pályán a Michigan State ellen. A Spartans utóljára 1993-ban távozott vesztesen a Notre Dame stadionjából és ezen időszak alatt hatszor győzött.
  • Jimmy Clausen a Notre Dame QB-je 41. TD passzát adta az Irish színeiben beérve ezzel a házi listán harmadik helyen álló Rick Mirert.
  • Az Oklahoma University QB-je 6 TD passzt adott a Tulsa elleni meccsen új iskolai rekordot felállítva. Akorábbi csúcsot Sam Bradford, Jason White és Josh Heupel tartotta.
  • Pillanatnyilag az egész NCAA-t figyelembe véve az Oklahomaé a leghosszabb hazai győzelmi sorozat 26 mérkőzéssel.
  • A USC Pete Carroll vezetése alatt még sosem passzolt ilyen gyatrán, a Washington elleni meccsen mindössze 110 dobott yardra volt képes a Trojans. Ettől gyengébben csak 2000. augusztus 27-én játszottak amikor a Penn State ellen csak 87 yardra voltak képesek.
  • A Washington Huskies megszakította hétmeccses nyeretlenségi sorozatát a USC-vel szemben. Ezen felül a Huskies megnyerte utolsó két mérkőzést a szezonban ami meglepő mert előtte zsinorban 15-ször hagyta el vesztesen a pályát.
  • Az Oregon az Utah legyőzésével az Utah két remek sorozatát is megszakította. Az Utesé volt a leghosszabb győzelmi sorozat 16 meccsel valamit megszakadt 9 meccsen át tartó idegenbeli sorozata is.
  • Levi Brown lett a Troy történetének második QB-je aki 400 yard fölött passzolt egy meccsen. Brown 414 yarddal zárt a UAB elleni győztes meccsen, előtte 1968-ban Sim Byrd 454 passzolt yarddal végzett a Troyban.
  • A Colorado State edzője Steve Fairchild 16. meccsén 10. győzelmét szerezte a Rams kispadján. Ezzel minden idők második legjobb kezdését könyvelheti a Rams edzőjeként holtversenyben Sonny Lubickkal. A legjobb mutatója 16 meccs után (10-5-1) Bob Davisnek volt még 1947-48-ban.
  • A North Carolina State QB-je Russell Wilson új NCAA csúcsot ért el a Gardner-Webb elleni meccsen. Zsinórban 325 alkalommal passzolt interception nélkül megdöntve Andre Woodson (Kentucky) 2006-07-ből származó rekordját.
  • Az LSU a Louisana - Lafayette legyőzésével tovább javította remek sorozatait. 33-0-ra áll a Sun Beltbe tartozó csapatok ellen, 22-0 az örökmérlege a Louisana - Lafayette ellen és zsinórban 23. alkalommal nyert Louisana állambeli csapat ellen.
  • Oklahoma State QB-je Zac Robinson két TD passzt adott a Rice ellen és ezzel ő lett a csapat történetéenk legeredményesebbje 56 TD-vel. Második Josh Fields 55 TD-vel (2001-03) a harmadik pedig Mike Gundy 54 TD-vel (1986-89).
  • A Florida State 54 pontot szerzett és simán győzött a hetedik helyen rangsorolt BYU ellen. TOP 10 csapat ellen a Seminoles eddig egyetlen egyszer szerzett ennyi pontot az iskola történetében.
  • Az ötödik helyen rangsorolt Mississippi fölényes győzelmet aratott a Souteastern Louisana ellen. Ez volt zsinórban az Ole Miss nyolcadik győzelme sorozatban. Az iskola történetében 1972 óta nem volt ilyenre példa.
  • Az Ole Miss 1970 óta nem kezdett fordulót ilyen magas kiemelési számmal. Mivel a USC kikapott ebben a fordulóban az Ole Miss az AP listáján a TOP 4-be is bekerülhet.
  • A Georgia - Arkansas meccsen mindkét QB kitett magáért 5-5 TD-t kiosztva. Joe Cox öt passza új iskolacsúcs Georgiaban míg Ryan Mallett saját négy TD-s arkansasi csúcsát döntötte meg.
  • A Georgia - Arkansas mérkőzésen 103 pont született (53-41) ami csak egyel marad el a Southeastern konferencia rendes játékidőben elért pontrekordjától. 1995-ben a South Carolina 65-39-re verte a Mississippi Statet.

Címkék: army oregon alabama oklahoma north carolina colorado kansas notre dame troy wolverines ohio state lsu huskies penn state trojans golden bears northern illinois florida state ole miss

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr81394924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása