Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NFL - Week 2

stero 2009.09.22. 22:02

Komolyan mondom annyi minden történt az elmúlt héten, hogy nem is tudom mit kellene kiemelni. Ha a szívemre hallgatok akkor a Gore, ha a pimasz akkor Giants, ha pazar akkor Warner és ha loser akkor.... de ezt inkább hagyjuk. Akit érdekel az lapozzon.

  • Drew Brees a Saints QB-je az Eagles ellen meccsen három TD passzt adott. Az első fordulóban a Lions ellen hatot osztott ki így már kilencnél jár amivel beállította az NFL csúcsot. 1965-ben Charley Johnson a St. Louis Cardinals QB-je dobott kilenc TD-t az első két fordulóban.
  • A New Orleans Saints a negyedik csapat a liga történetében és 40 éve az első amelyik az első két fordulóban képes volt 40 pont felett termelni. Az eddigi trió tagjai: a '68-as Raiders, a '62-es Lions és az '20-as Rock Island Independents.
  • Kevin Kolb az Eagles QB-je karrierje során először volt kezdő és az első negyedben rögtön kiosztott egy 71 yardos TD passzt. Az elmúlt 25 évben csak Sage Rosenfels volt hasonlóra képes. Rosenfels 2005. jauárjában volt életében először kezdő a Dolphinsban és az első negyedben több mint 70 yardos TD passzt adott.
  • Kevin Kolb életében először volt kezdő és nem mellékesen 391 yarddal zárta a meccset. A Super Bowl bevezetése óta ez a legjobb teljesítmény, a korábbi rekordot 1987-ből a tampai Vinny Testaverde tartotta 369 yarddal.
  • DeSean Jackson lett az Eagles történtének második játékosa aki a szezon első két mérkőzésén is minimum 70 yardos TD-re volt képes. A másik Sas még Tim Brown volt 1962-ben.
  • Mark Sanchez a Jets QB-je újoncként győzelemre vezette csapatát az első két fodulóban. Az elmúlt 40 évben mindössze 3 rookie QB tudott győzni az első két mérkőzésén, Joe Flacco 2008-ban (Ravens), Ryan Leaf 1998-ban (Chargers) és John Elway 1983-ban (Broncos).
  • Mark Sanchez a második újonc QB aki a New Englandet a Belichik éra alatt le tudta győzni. A másik QB az azóta két bajnoki címet szerzett Ben Roethlisberger.
  • A NY Jets elmondhatja magáról, hogy sem a Texans offense sem a Patriots offense nem csinált ellene pontot. A Houstonból a defense a New Englandból a spec team volt eredményes. Az elmúlt 60 évben csak két csapat volt amelyik ellen az aktuális ellenfél offense nem tudott pontot csinálni a szezon első két mérkőzésén. Az egyik a Kay Stephenson vezette Bills volt '83-ban a másik a Red Miller edzette Broncos '77-ben.
  • Tom Brady a Patriots QB-je kezdőként az utolsó 21 meccséről  győztesen vonult le  egészen a Jets elleni elveszített meccsig. Ezzel életben marad Jim McMahon 22 mérkőzéses rekordja.
  • Közel három éve a Miami ellen 2006. december 10-én fordult elő utóljára, hogy a New England nem tudott TD szerzni.
  • Chris Johnson a Titans játékosa három TD szerzett egy 57, 69 és egy 91 yardosat. Qadry Ismail a Ravens játékosa volt az utolsó még 1999-ben aki egy mérkőzésen három 50 yard feletti TD-t tudott szerezni, sőt 1970 óta rajtuk kivűl mindössze két játékosnak sikerült ugyanez.
  • Chris Johnson (Titans) 91 yardos TD futása franchise csúcs beállítás. 1964. december 13-án a Jets ellen Sid Blanks volt eredményes.
  • Carson Palmer a Bengals QB-je három TD passzt adott majd futott egyet a Green Bay elleni idegenbeli meccsen. Mindössze három QB volt Palmer előtt aki szintén 3 TD-vel és egy rush TD-vel zárt egy meccset a Lambeau Fielden. Steve Beuerlein 1999-ben a Panthers, Rich Gannon 1991-ben a Vikings és David Whitehurst 1981-ben a Packers szineiben.
  • A Bengals több mint 20 év után tudott nyerni a Green Bay otthonában, utóljára 1986. október 5-én 34-28-ra.
  • Frank Gore a 49ers RB-je a Seattle elleni meccsen egy 79 és egy 80 yardos rush TD-t ért el. Az NFL történetében mindössze egy játékos volt képes hasonlóra mégpedig Barry Sanders. A Lions egykori sztárja 1987-ben a Bucs ellen 80 és 82 yardos rush TD-t szerzett.
  • Kurt Warner a Cardinals QB-je új NFL csúcsot állított fel azzal, hogy 92,3%-os (24/26) pontossággal passzolt a Jaguars elleni meccsen. A korábbi csúcsot az ex-cleveleandi Vinny Testaverde tartotta 91,3%-kal (21/23) 1993-ból.
  • Brett Favre a Vikings QB-je karrierje 34. egy yardos TD passzát szerezte a Lions elleni meccsen. Ezzel magasan az első mert az NFL történetében még a 25 TD-s határt sem érte el senki.
  • A Lions sorozatban 19. mérkőzését bukta el, ez holtversenyben a liga történetének második leghosszabb sorozata. 19 meccset vesztett a Chicago Cardinals a '40-es és az Oakland Raiders a '60-as években.
  • A Bears úgy tudott nyerni a Steelers ellen, hogy a fútóteljesítménye mindössze 43 yard volt. Az elmúlt 30 évben a Bears mindössze három alkalommal tudott úgy nyerni, hogy a játékosai nem futottak 50 yardnál többet.
  • A Colts úgy verte a Dolphinst, hogy mindössze 14 perc 53 másodpercig birtokolta a labdát. A labdatartás statisztikáját a '70-es években vezették be a ligában azóta nem volt csapat amelyik ilyen kevés idővel nyerni tudott volna.
  • A Miami 45 perc 7 másodpercig birtokolta a labdát a Colts ellen ami új csapatcsúcs. A régi rekord 43:39 volt még 1987. december hetedikéről a Jets elleni meccsről.
  • Dallas Clark az Indianapolis TE-je 183 yarddal zárta a Miami elleni meccset. A Peyton Manning éra óta csak két jobb teljesítmény volt a Colstban. 1999-ben Marvin Harrison 196 yarddal, 2004-ben pedig Reggie Wayne 184 yarddal zárt egy mérkőzést.
  • A Miami 239, a Dallas 251, a Tennessee játékosai pedig 240 futott yarddal zárták ezt a fordulót és mindhárman vereséget szenvedtek. A tavalyi szezonban az a csapat amelyik 200 yard felett futott 36 győzelem mellett csak két alkalommal szenvedett vereséget. Idén ez az arány már 3-3.
  • Tovább megyek 1970 óta csak egy olyan forduló volt ahol három csapat is 200 rush yard fölött végzett és kikapott, 1978-ban a 16. héten esett meg ez a csoda.
  • A Raiders az elmúlt 50 évben nem tudott úgy meccset nyerni mostanáig, hogy ne teljesítsen összesen 200 yardot sem az ellenfél pedig 400 yard felett végezzen, most a Chiefs ellen sikerült.
  • 1997 óta, nem tudott kezdő QB olyan gyenge teljesítménnyel meccset nyerni mint most JaMarcus Russell. Russell (Raiders) a Kansas ellen mindössze hét jó passzra volt képes és mutatója 30% (7/24) alatt maradt.
  • A Redskins 9-7-re verte a Ramst. 2005-ben az első héten tudott úgy nyerni utóljára a fővárosi gárda, hogy 10 pontnál kevesebbet szerzett. Az akkori áldozat a Bears volt az eredmény szintén 9-7.
  • A Bills és a Buccaneers eddig kilenc alkalommal találkozott egymással az NFL-ben de minden alkalommal Tampaban, a múlt héten volt az első alkalom hogy Buffaloban mérkőztek egymás ellen. Az örökmérleg 3W - 6L a Bills szemszögéből.
  • Philip Rivers a Chargers QB-je 436 yardot passzolt a Ravens elleni meccsen. Ez csak 8 yarddal maradt el Dan Fouts 1980-as csapatrekordjától amikor 444 yardot dobott a Giants ellen.
  • Elvis Dumervile a Broncos DE-je négy sacket ért el a Browns elleni meccsen beállítva ezzel a Denver franchise rekordját. 2008-ban mindössze öt sackje volt....
  • A Giants több mint 30 évet várt a visszavágásra Cowboys ellen. A Giants stadionban tartott első mérkőzésen 1976. október 10-én a Cowboys nyerni tudott 24-14-re. 33 évvel később a Giants nyert az új dallasi stadion megnyitóján 33-31-re.

Címkék: eagles patriots saints jackson redskins chargers giants dolphins vikings jets raiders bengals broncos bears cardinals bills colts buccaneers lions

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr141400598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása