Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Division series

stero 2009.10.17. 21:35

Már elkezdődött az ALCS és az NLCS de még vissza kell, hogy térjek a divizió elődöntőkre. Nem akármilyen párharcokat hoztak a divizió elődöntők de ezekből is messze kiemelkedik a Joe Torre vs Tony LaRussa csata. A két kiváló manager találkozása nem akármilyen csemegét hozott. Lapozás után bővebben.

  • 1996 óta Cliff Lee (Phillies) az első dobó aki a szezon felénél csapatot váltott majd a rájátszásban csapata első mérkőzésén kezdő dobóként lépett a dombra. A Texas 1996. augusztus 3-án megszerezte John Burkettet a Marlinstól majd kezdő dobóként nevezte a Yankees ellen az ALDS első mérkőzésén. Burkett és a Rangers azt a Yankeest győzte le amelynek kispadján Joe Torre ült először playoff meccsen new yorki színekben.
  • A Dodgers - Cardinals széria nem akármilyen találkozót hozott a managerek között Joe Torre és Tony LaRussa személyében. Az MLB történetében még sohasem találkozott a playoffban két olyan manager amelyik 4000 alapszakasz mérkőzést, több mint 2000 győzelmet és 100 playoff meccset tudhat maga mögött.
  • A Red Sox és az Angels 2007 és 2008 után ismét összefutott a playoffban. A liga töténetében eddig mindössze kétszer fordult elő, hogy két csapat három egymást követő szezonban is játszon egymás ellen. 1921 és '23 között zsinórban háromszor találkozott egymással a Giants és a Yankees a World Seriesben. Az első két döntő a Giants míg a harmadik a Yankees sikerével zárult. 1976 és '78 között az ALCS háromszor is Yankees - Royals derbit hozott amiből minden alaklommal a new yorki alakulat jutott tovább.
  • Az Anaheim - Boston párharc első mérkőzésén Bobby Abreut az Angels játékosát négy alkalommal sétáltatták, ez új MLB rekord.
  • A Colorado győzni tudott Phillyben a párharc második meccsén. Ezzel megszakította a Phillies nyolc meccses hazai győzelmi sorozatát amely a harmadik leghosszabb volt a liga történetében.
  • A Yankees - Twins párharc második meccsén a hazaiak a 11. inningben harcolták ki a győzelmet. 1999 óta zsinórban nyolcadik alkalommal nyert a Yankees a playoffban hazai pályán extra - inninges meccsen, pillanatnyilag ez a leghosszabb sorozat a ligában.
  • Mark Teixeira (Yankees) walk-off home runja vetett véget a Yankees - Twins párharc második meccsének. Tex karrierje során 242 homert ütött ám ez volt az első walk-off. A 242 home runnal az aktív játékosok között első volt Tex de most átadta a helyét Rich Aurellianak aki karrierje során 186 home runt ütött walk-off nélkül.
  • Jacoby Elsbury a Red Sox játékosa megszakította saját és a Red Sox történetének leghosszabb negatív sorozatát. 24 alkalommal állt az ütőhelyre a playoffban anélkül, hogy egyetlen ütést is elért volna.
  • Joe Torre (Dodgers) managerként karrierje hatodik seprését könyvelhette el miután 3-0-val ejtették ki a Cardinalst. Torre négyszer sweepelt a jenkikkel (1998 ALDS vs. Texas, World Series vs. San Diego, 1999 ALDS vs. Texas, World Series vs. Atlanta) és egyszer a Dodgers-szel (2008 NLDS vs. Cubs). És vajon ki vezeti a listát? Nos éppen a legyőzött Cardinals manager LaRussa hét seprűvel.
  • Manny Ramirez (Dodgers) három ütést szerzett a Cardinals elleni harmadik meccsen. Ez volt karrierje nyolcadik három ütéses meccse a playoffban amivel ötödik az örökranglistán holtversenyben Andruw Jones-szal és Kenny Loftonnal. Az első Bernie Williams (12), a második Derek Jeter (10), a harmadik pedig Roberto Alomar és Reggie Jackson (9-9) holtversenyben.
  • A Red Sox úgy bukta el a harmadik mérkőzést hazai pályán, hogy a kilencedik inning kezdetén még vezett két ponttal. A Boston történe során mindössze kétszer bukott el így meccset rájátszásban mindkét alkalommal 1986-ban. Először az ALCS negyedik meccsén majd a WS hatodik meccsén a híres - nevezetes Buckner mérkőzésen.
  • Ugyanez az Angels szemszögéből. Mindössze három csapat volt az MLB történetében aki két pontos hátrányból nyert a kilencedik inningben 2 kieső és üres bázisok után. A Mets 1986-ban a WS hatodik meccsén a Red Sox ellen, a Dodgers az 1977-es NLCS harmadik meccsén a Phillies ellen és a Cardinals a 2005-ös NLCS ötödik meccsén az Astros ellen.
  • A Yankees a Twins ellen nemcsak a playoffban de az alapszakaszban is megnyert minden meccset, összességében 9-0-val zárta a szezont. 2002 óta összesített mérlegük 41-14 a Yankees szemszögéből. Ez 74,5%-os győzelmi mutató ami a legjobb a ligában bármilyen két csapat között az elmúlt hét évben.
  • A Yankees a Twins elleni három mérkőzésen hat home runt ütött míg a Twins egyet sem. Ez a 6-0 a valaha volt legnagyobb különbség két csapat között olyan szériát figyelembe véve ami három mérkőzés után lezárult. "Best of 5" seriesben a legnagyobb különbség hét home run volt ez kétszer fordult elő ám a series ötmeccses volt mindkét alkalommal. Az 1984-es NLCS alatt a Cubs kilenc a Padres pedig két homert ütött, míg a 2003-as ALDS-ben a Red Sox nyolc míg az Athletics egy home runnal zárt.
  • Ryan Howard a a Phillis - Rockies párharc mindegyik meccsén szerzett legalább egy RBI-t. A Philadelphia történetében mindössze egyszer fordult elő, hogy egy játékos a series valamennyi meccsén szerezzen egy RBI-t. 1976-os NLCS-ben a Phillies három sima meccsen kikapott a Redstől ám Greg Luzinski minden alkalommal szerzett minimum egy RBI-t.

Címkék: angels twins cardinals rockies yankees phillies dodgers redsox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr491456856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása