Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NFL - Week 5

stero 2009.10.16. 11:57

Öt csapat áll veretlenül  a ligában öt forduló után. A kvintettből négyen a Colts, a Giants, a Broncos és a Giants 5 győzelemet szerzett míg a Saints négy meccsből négyszer hagyta el győztesen a pályát. És miért érdekes ez? A Broncos és a Giants történetében igen nagy jelentősége van az 5-0-ás idénykezdetnek.

  • A Giants története során harmadik alkalommal kezdte a szezont 5-0-val. Először 1941-ben, másodszor pedig 1990-ben kezdte ilyen parádésan a szezont a Giants és akkor meg sem álltak a bajnoki címig.
  • Nemcsak a Giants de a Broncos is 5-0-val kezdte a szezont. Utóljára 1998-ban rajtolt ilyen jól a denveri gárda és a remek kezdés akárcsak a Giants esetében szintén bajnoki címet eredményezett. Az biztos, hogy két bajnok nem lehet....
  • A Brett Favre vezette Vikings ismét győzött megszerezve a csapat történetének 400. győzelmét. A Vikings örökmérlege 400-322-9.
  • A Vikings a Rams legyőzésével 5 győzelemmel áll, vereség nélkül. Favre karrierje során egyik csapatával sem volt képes 5-0-ás idénykezdetre.
  • Jeremy Maclin az Eagles újonc WR-je egy 40 és egy 51 yardos TD-t szerzett Donovan McNabb passza után. Ezzel ő lett a Philly történetének első újonca aki egy meccsen két minimum 40 yardos TD-t szerzett.
  • Derek Anderson a Browns QB-je mindössze két jó passzra volt képes 17 kísérletből a Bills ellen. Ettől függetlenül a Browns 6-3-ra nyert a Bills ellen. Utóljára 2000-ben a Bengals tudott nyerni úgy a Broncos ellen, hogy csak két jó passza volt az egész meccsen. Az ominózus meccsen egyik Bengals irányító sem remekelt Akili Smith 2/9, Scott Mitchell 0/5. És minek köszönhette a Cinci a győzelmét? Corey Dillon 278 futott yardjának.
  • Cedric Benson a Bengals játékosa 120 yardot futott a Baltimore ellen megszakítva a Ravens 39 meccsen át tartó sorozatát. Az elmúlt 39 meccsen ugyanis nem akadt olyan játékos aki 100 yardot futott volna a baltimorei védelem ellen. Az utolsó a kansasi Larry Johnson volt 2006-ban a 14. játékhéten.
  • A Patriots úgy kapott ki a Broncostól hosszabbítás után, hogy kevesebb alkalommal adta ele a labdát mint ellenfele. A New England kivétel nélkül megnyerte az utolsó 57 olyan alapszakaszbeli meccsét amelyen kevesebb alkalommal adta el a labdát mint ellenfele. Az NFL rekordot egyébként a 49ers tartja az 1988-96 között felállított 60 meccsel.
  • A Washington 15 ponttal vezetett a Panthers ellen a félidőben de végül 20-17-es vereséget szenvedett. Utóljára 1999-ben adott le ekkora előnyt a fővárosi gárda egy félidő alatt. 10 éve az első fordulóban a Redskins 35-14-re vezetett a Dallas ellen 30 perc után végül hosszabbítás után 41-35-re kikapott.
  • A 49ers 45-10-es vereséget szenvedett hazai pályán az Atlantatól. Története során a Frisco harmadszor kapott ki a Candlestic Parkban 35 ponttal - így ez negatív csúcsbeállítás. A legsúlyosabb hazai vereséget még a Kezar Stadiumban szenvedte el a 49ers 1967-ben amikor 45-3-ra kaptak ki a Detroittól.
  • Roddy White a Falcons WR-je 210 rec. yarddal, új csapatcsúccsal fejezte be a mérkőzést a 49ers ellen. A korábbi rekordot Terence Mathis tartotta aki 198 yarddal zárta a Saint elleni derbit 1998. december 13-án.
  • A Jets vs Dolphins meccs harmadik negyede nulla pontot hozott ezzel szemben a záró játékrész harmincötöt. 27 éve nem nem volt az NFL-ben liyen pontgazdag utolsó negyed 0-0-ás harmadik játékrészt követően. 1982. szeptember 19-én a az Eagles vs Browns meccs negyedik negyede szintén 35 pontot hozott 0-0-ás harmadik negyed után.
  • A Steelers 1963 óta 10. alkalommal verte meg a Detroitot ha vasárnap játszottak. Az elmúlt 46 évben kétszer játszottak Hálaadáskor de azt mindkétszer a Lions nyerte.
  • Miles Austin a Dallas WR-je 250 rec. yarddal fejezte be a Kansas elleni meccset amivel új franchise rekordot állított fel. A korábbi rekordot Bob Hayes tartotta 1966-ból amikor 246 yarddal végzett a Redskins ellen.
  • A Chiefs a Dallastól elszenvedett verességel 0-5-tel áll. 1977-ben kezdte utóljára ilyen rosszul a szezont a Kansas City.
  • A Jets és a Dolphins 11. alkalommal csapott össze a Monday Night Football keretében. Ez a holtversenyben a harmadik leggyakoribb párosítás az MNF történetében.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr761453922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása