Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NHL Draft

stero 2009.06.27. 21:02

Tegnap tartották az NHL draftot. Meglepetést nem hozott a az újocbörze az NY Islanders Tavares játékjogát foglalta le. Még csak egy kör ment le de az már most elmondható, hogy meglepő volt a svéd fiatalok előretörése és részben az amerikai és gyakorlatilag az orosz játékosok teljes mellőzése.

NHL

  • A svéd fiatalok minden idők legjobb első körös részvételén vannak túl. Összesen hét svéd fiatal kelt el az első körben ebből három a TOP 10-ben.
  • 1993 óta nem került amerikai születésű játékos a TOP 10-be.

MLB

  • Derek Jeter tegnap ünnepelte 35. születésnapját és eddig 2623 ütsét ért el. 35 évesen csak hat játékosnak volt több ütése a liga történetében. Ty Cobb (3055), Hank Aaron (2792), Rogers Hornsby (2754), Robin Yount (2733), Sam Crawford (2678) és Willie Keeler (2675)
  • A-Rod (Yankees) a Mets elleni derbin megütötte 564. homárját megelőzve Reggie Jacksont és most már a egyedül áll a 11. helyen. A következő cél Rafel Palmeiro aki 569 home runnal áll a 10. helyen.
  • Brett Gardner a Yankees újonca öt ütést ért el közte egy home runt. Mindössze két Yankees rookie volt erre képes eddig 1936-ban Joe Dimaggio és Shane Spencer 1998-ban
  • Jake Fox a Cubs újonca sorozatban második meccsen ért el három ütést és közte egy home runt. Az elmúlt negyven évben csak egy újonc tudta véghezvinni ezt a bravúrt mépedig Ryan Sandberg 1982-ben.
  • Elvis Andrus a Texas újonca a szezonban másodszor ért el négy ütést. Csak három egykori Rangers játékosnak sikerült első évében kétszer is négy ütést szereznie. Dave Hostetler és George Wright 1982-ben és David Murphy 2008-ban.
  • Josh Johnson a Marlins dobója ellen az utolsó 13 meccsen nem értek el 3 runnal többet az ellenfél játékosai.  Ez a franchise történetének második leghosszabb sorozata Kevin Brown 1996-os 15 meccses sorozata óta.
  • Andre Either (Dodgers) három home runt ütött a Seattle elleni meccsen. Either a Los Angeles történetének harmadik játékosa aki 3 home runt ütött  hazai pályán a Dodgers stadionban. 2001. augusztus 15-én Shawn Green és 2005. június 12-én Hee Seop Choi ütött 3 homert.

Címkék: fox nhl jeter a rod gardner andrus j johnson either

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr551212471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása