Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Előszó

stero 2009.06.14. 21:37

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. A közel 100 évre visszanyúló adatok rengeteg érdekes és hihetetlen eseményre adnak választ. Ezeket szeretném nap mint nap a blog olvasói elé tárni akik akárcsak én szeretnek elmerülni a számok világában. Sajnos mivel épp a nyár kezdetén vagyunk a blogot most gyakorlatilag csak a baseball fogja kitölteni az NFL rajtjáig. Az NBA döntő ha ma nem zárul le (Go Lakers!) akkor természetesen még szót ejtünk róla. A szerkesztésről csak annyit, hogy lehetőleg szeretnék minden nap minden forduló után frissíteni. Akkor lássuk is mik voltak a szombati nap legérdekesebb eseményei.

 

Albert Pujols tegnap megszerezte az 1600. ütését amihez 4792-szer kellett az ütőpontra állnia. Ennél kevesebb lehetőségből csak Todd Helton szerzett ennyi hitet. Neki 4773 alkalomra volt szüksége. Az aktív játékosok közül mindössze kettő olyan van akinek összejött az 1600 ütés kevesebb mint 5000 "at bat"-ból. Ichiro Suzuki (4802) és Vladimir Guerrero (4924)

Fernando Nieve a Mets történetének második olyan dobója aki első győztes meccsét a csapatban éppen a rivális Yankees ellen szerezte meg. Mark Guthrie 2002. június 16-án a Shea Stadionban szerezte első győzelmét a Mets dobójaként a Yanks ellen.

Carlos Pena a Tampa játékosa szezonbeli 20. HR-át szerezte a Rays 64. meccsén. Tőle gyorsabb csak Jose Canseco volt aki 1999-ben már az 53. meccsén elérte a huszas határt. Szomorú kicsengés, hogy Canseco a végén csak 34 hazafutással zárt.

Az Astros játékosa Lance Berkman a liga történetének hetedik kétkezes ütője aki elérte a 300 home runt. Ám mindössze a negyedik olyan ütő aki ezt egy csapatban érte el. Mickey Mantle (Yankees, 536 HR), Chipper Jones (Braves, 416 HR) és Eddie Murray (Orioles, 343 HR) a másik három.

Miguel Tejada a nyolcadik dominikai játékos aki elérte a 2000 ütéses határt. A csoport további tagjai: Julio Franco, Manny Ramirez, Sammy Sosa, Tony Fernandez, Vladimir Guerrero, Felipe Alou, Cesar Cedeno.

Az Angels ütője Torii Hunter három homárt ütött a Padres elleni meccsen. Ő az Anaheim 12. játékosa aki ezt a bravúrt végrehajtotta. Utóljára Garret Anderson ütött három homárt anaheimi mezben 2003-ban még az Expos ellen.

Címkék: hunter nieve pujols pena berkman tejada

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr181185107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása