Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NHL - Week 1

stero 2009.10.04. 13:44

Az MLB, az NFL és az NCAA után az NHL is elindul az oldalon végre valahára. Miután már négy liga statisztikáját kell feldolgozni így nagy valószínűség szerint heti rendszerességgel fogom frissíteni az odalt. Terveim szerint vasárnap NCAA, hétfőn vagy kedden NHL, míg szerdán az NFL kerül terítékre. Az NFL csak azért szerdán mert bevárom a Monday Night Footballt. Az MLB-t azért nem emelem ki külön mert ott a mai nap véget ért az alapszakasz és a playoff napi két meccse belefér az időmbe. Ezek után lássuk az NHL első négy napjának legérdekesebb eseményeit amik a hírekből kimaradtak.

  • Alex Ovechkin a Capitals játékosa duplázott a Boston elleni szezonnyitón. Az orosz szélső mindössze egy alkalommal 2005. október 5-én a Columbus ellen tudott gólt ütni a Caps első meccsén. Négy évvel ezelőtt szintén duplázott az orosz nem mellesleg az volt élete első meccse az NHL-ben.
  • A Capitals 14 mérkőzés óta képtelen volt alapszakasz meccset nyerni a Bruins otthonában. Utóljára 2000. december 3-án távoztak győztesen Bostonból.
  • Az új szezon kezdetével tovább folytatódott Jay Bouwmeester sorozata. Pillanatnyilag a Flames hátvédje az NHL vasembere zsinórban lejátszott 343 meccsel.
  • 85 éves története alatt a Maple Leafs mindössze második alkalommal kezdte a szezont az ősi rivális Canadiens ellen.
  • A Habsnek zsinórban negyedik alkalommal torkolt hosszabbításba az első mérkőzése. 2006-ban és 2008-ban a Buffalo ellen, 2007-ben a Carolina ellen míg idén a Maple Leafs ellen.
  • Wojtek Wolski az Avalanche játékosa a San Jose ellen kétszer talált be így így most már elmondhatja magáról, hogy az elmúlt négy szezonnyitó mérkőzés mindegyikén gólt szerzett.
  • Az Avalanche csapatában két 18 éves játékos - személy szerint Matt Duchene és Ryan O'Reilly - is jégre lépett a szezon első napján. Az elmúlt 25 évben csak egyszer fordult elő ilyen. 1995-ben a Winnipeg Jets az akkor 18 éves Shane Doant és Jason Doigot dobta be a mélyvízbe a nyitányon.
  • Ryan O'Reilly 18 évesen és 236 naposan lett az Quebec-Colorado franchise történetének második legfiatalabb játékosa. Owen Nolan mindössze két nappal volt fiatalabb amikor bemutatkozott a Quebecben 1990-ben.
  • A Flames a Canucks legyőzésével megszakította hatmeccses vereségi sorozatát az év első mérkőzésére vonatkozóan. Utóljára a 2001-es szezonnyitót tudta megnyerni a Calgary még az Edmonton ellen.
  • A Rangers az aktuális bajnokkal a Pittsburghgel játszotta az első mérkőzését ilyen utóljára 1971-ben volt amikor a Montreal volt az ellenfele és 4-4-es döntetlennel zárult a mérkőzés. Egyébként a Rangers nyeretlen maradt az elmúlt nyolc alkalommal amikor a bajnokkal játszotta az első mérkőzést a szezonban, utóljára 1937-ben a Redwings ellen tudott nyerni.
  • Tomas Vokoun a Florida kapusa 52 védést mutatott be a Chicago elleni első meccsen ami a legtöbb az elmúlt 50 évben. Az szezonnyitó rekordot a Sharks korábbi kapusa Jeff Hackett tartotta aki 1991-ben 48-szor védett a Vancouver elleni idegenbeli meccsen.
  • A Detroit kétgólos vezetés után bukott el a St.Louis elleni szezonnyitón. Utóljára 1978-ban vesztett a Redwings hasonló szituációban - milyen meglepetés - akkor is a Blues volt az ellenfél.
  • Ray Emery shutouttal mutatkozott be a Flyers kapujában a Carolina elleni meccsen. Mindössze három kapus volt a Flyers történetében aki első meccsén nem kapott gólt, Robbie Moore 1979-ben, John Vanbiesbrouck 1998-ban és Jeff Hackett 2003-ben.
  • Sidney Crosby a Pens játékosa 400. pontját szerezte a 292. meccsén. Az NHL-ben mindössze öt játékos érte el kevesebb mérkőzésen a 400 pontos határt. Wayne Gretzky (197), Mario Lemieux (240), Peter Stastny (247), Eric Lindros (277) és Mike Bossy (283).
  • John Tavares az Islanders első helyen draftolt játékosa két ponttal mutatkozot be a ligában. 1/1-es játékos soha nem szerzett két pontnál többet élete első mérkőzésén. A kétpontosok listája Mario Lemieux (1G+1A, 1984), Mike Modano (1G+1A, 1989), Alexandre Daigle (2A, 1993) és Alex Ovechkin (2G, 2005).
  • A New York Islanders 37 éves története soroán mindössze ötödik alkalommal kezdte a szezont hazai jégen a Nassauban.
  • Alex Ovechkin a Capitals játékosa a csapat elő két mérkőzésén hat pontott szerzet beállítva ezzel Mike Gartner 1987-ből csapatrekordját.
  • Antti Niemi a Blackhawks finn kapusa karrierje harmadik mérkőzését kapott gól nélkül zárta. Ezzel ő lett a liga történetének 16. finn kapusa aki SO-t ért el és mindössze a harmadik akinek ez három meccs alatt összejött. Jussi Markannen élete első meccsén nem kapott gólt, míg Kari Lehtonen szintén harmadik meccsén maradt először hibátlan.
  • Keith Katchuk (Blues) két gólt szerzett a Redwings elleni győztes meccsen. Karrierje során ez volt a 33. és 34. gólja a Detroit ellen amivel a legeredményesebb az aktív játékosok között. Nem mellesleg Tkachuk a Detroitnak ütötte a legtübb gólt karrierje alatt és 1999. márciusa óta először tudott duplázni ellenük.
  • Martin Brodeur a Devils kapusa 15. alkalommal volt kezdő az idénynyitón amivel új NHL rekordot állított fel. Brodeur örökmérlege az év első meccsén 9W-4L-2T, ám a négy vereségből mindössze egy volt hazai pályán az ezévi Flyers elleni, a másik három Chicagoban(1998), Washingtonban(2001) és Tampaban(2007) volt.
  • Martin Brodeur a Devils kapusa 1000. alapszakasz mérkőzését játszott a Flyers ellen. Az 1000 mérkőzésből 988 alkalommal volt kezdő.
  • A 19 éves Michael Del Zotto lett a Rangers történetének második legfiatalabb hátvédje aki gólt szerzett. Az első Red Garrett volt még 19 évesen és 101 naposan  még 1942 karácsonyán. Az volt Garrett első és egyetlen gólja a ligában mert 1944. novemberében a Canadai Haditengerészet tagjaként elesett.
  • Michael Del Zotto előtt 1998-ban Manny Malhotra volt az utolsó 20 év alatti Rangers játékos aki gólt tudott szerezni NHL mérkőzésen.
  • A Canadiens lett az NHL történetének harmadik csapata amelyik az év első két mérkőzését hosszabbítás után megnyerte. 1984-ben a Leafs míg 2006-ban a Sabres kezdett két overtime győzelemmel.
  • Benn Ferriero góljával  szerzett vezetést a Sharks a Ducks elleni meccsen, a két gólpasszos pedig Jason Demers és Frazer McLaren voltak. 1980 óta mindössze egyszer fordult elő, hogy ugyanazon gólnál mindhárom játékos első NHL pontját szerezze. 2007. október 4-én a Phoenix játékosa Daniel Willik volt eredményes a St.Louis ellen a gólpasszokat pedig Martin Hanzal és Craig Weller jegyezte.
  • Marc Recchi a Bruins játékos a 898. gólpasszát adta a Carolina elleni meccsen. Ezzel vezeti a listát az aktív játékosok között.

Címkék: bruins rangers blues avalanche panthers flames devils capitals sharks islanders canadiens flyers penguins blackhawks maple leafs redwings

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr441426778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása