Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

LaRussa Up, Phillies Down

stero 2009.06.22. 12:07

A tegnapi poszt sajnos időhiány miatt kimaradt így a tegnapi és mai összevonva kerül terítékre. Egy bajnokcsapattól mindenki azt várja, hogy bajnokhoz méltóan szerepeljen, hazai pályán pedig domináljon. Na ez az idei Philliesre cseppet sem igaz. Ha így folytatják nemhogy ismétlés de még playoff sem lesz.

MLB

  • A Phillies hazai mérlege 34 mérkőzés után 13-21. Ez minden idők legrosszabb mutatója az aktuális bajnoktól ami alulmúlja a Marlins 1998-as mérlegét is. (14-20)
  • A Weaver testvérek voltak a kezdődobók az Angels vs Dodgers meccsen, Jared az Anaheim míg Jeff a Dodgers szineiben. Ez volt a liga történetében a 21. alkalom, hogy egy testvérpár feszült egymásnak.
  • A Cubs az Indians ellen a 13 inningben egy wild pitch után szerezte meg a győzelmet. Kerry Wood hibázott az Indiánok oldaláról amit Andres Blanco használt ki és futott be. 1986. június 18-án nyert utóljára a Cubs 9 inning után egy wild pitchcsel. Akkor a Don Carman a Phillies dobója hibázott.
  • Dan Bush a Brewers dobója nincs élete formájában, zsinórban 10 meccs óta ütnek róla homert. Ezzel ő lett a Milwaukee történetének ötödik dobója aki ilyen "pazar" formát fut. Jim Slaton 73-ban, Danny Darwin '85-ben, Ben Sheets '01-ben és Nelson Figueroa '02-ben nem úszta meg tíz meccsen keresztül homer nélkül.
  • Andrew McCutchen a Pirates újonca szezonbeli ötödik tripláját ütötte 17. mérkőzésén  ebből hármat az utolsó három derbin. Újoncként ettől jobb mutatót csak a Phillies egykori játékosa Jeff Stone tud felmutatni. Stone 1983-ban 16 meccsen ütött öt triplát. Az utolsó Pirates rookie aki három egymást követő meccsen triplát ért el Bob Eliott volt 1940 júniusában.
  • Ichiro Suzuki (Mariners) 189. alkalommal ért el három ütést egy mérkőzésen. Ehhez 1341 mérkőzésre volt szüksége megelőzve Mel Ottot (2730 mérkőzés) és Bernie Williamset (2076 mérkőzés).
  • Albert Pujols (Cardinals) szezonbeli harmadik, karrierje kilencedik grand slamjét ütötte a Kansas ellen. A kilenc GS csapatrekord megosztva Stan Musillal. A három GS egy szezonban szintén csapatrekord szintén megosztva Jim Bottomleyval (1925), Keith Hernandezzel (1977) és Fernando Tatisszal (1999).
  • Tony LaRussa a Cardinals managere 2500. győzelmét szerezte a Kansas City Royals ellen. Tőle több győzelmet csak Connie Mack (3731) és John McGraw szerzett (2763).

Címkék: bush suzuki wood weaver pujols phillies larussa cubs mccutchen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr341200720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása