Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Tripleheader

stero 2009.09.03. 00:13

A tegnapi poszt sajnos technikai okok miatt kimaradt így ma a megszokottól kicsit hosszabb bejegyzést olvahat mindenki. A minap a Reds és a Pirates játszott egy teljesen hagyományos doubleheadert. Ám egyszer még nagyon nagyon régen még ezen is túltettek.

MLB

  • 1920. október 2-án játszották a liga máig egyetlen tripleheaderét. A Reds megnyerte az első két mérkőzést 13-4-re és 7-3-ra. A harmadik meccs a Pirates 6-0-s vezetésénél sötétedés miatt félbeszakadt. A mérkőzések hossza 2h 03min, 1h 56min, míg a harmadik 1h 01min után a hatodik inningben szakadt félbe.
  • A Blue Jays Texas elleni 18-10-es győzelméből Adam Lind két homerrel és 8 RBI-vel Rod Barajas szintén két homárral és 5 RBI-val vette ki a részét. A liga történetében ez az ötödik alkalom, hogy két csapattárs hasonló statisztikákkal végezzen. Az elmúlt 55 évben is csak egyszer 2002. július 23-án fordult elő. Akkor a Redsox két játékosa Nomar Garciaparra és Manny Ramirez ütött három illetve két homárt míg előző nyolc RBI-t szerzett utóbbi ötöt tett a közösbe.
  • Carlos Lee (Astros) 53. meccsét játszott a Cubs otthonában és 20. homerjét ütötte a Wrigley Fielden. Ezzel holtversenyben az egyik legrosszabb vendégnek számít ezen a pályán. Dave Kingman szintén 20 homert ütött 53 meccsen 1971 és '78 között. Mike Schmidt, Ralph Kiner és Adam Dunn 54 meccsen érték el a huszas határt és ezzel másodikok a listán.
  • Andy Pettitte vezetésével sima győzelmet aratott a Yankees az Orioles felett. Ezzel Pettitte 26. győzelmét érte el a Baltimore ellen. Az aktív dobók között senki sem ért el több győzelmet egy adott csapat ellen.
  • Egészen parádésan teljesít az Angels lineup 4.-5.-6. ütője a szezonban. A legjobb BA (.311), slugging AVG. (.547) , RBI (293) és HR (88) is az övék. A 88 home run csak egyel marad el a Philly rekordjától.
  • A Texas - Toronto doubleheader mindkét meccsét 5-2-re nyerte a Rangers. Frank Francisco (Texas) két savet könyvelhetett el. Az elmúlt három évben még két texasi CP ért el két savet egy napon. CJ Wilson 2008. április 10-én és Eric Gagne 2007. július 24-én. Az aktív closerek között mindössze négy van aki egy napon szerzett két save-vel büszkélkedhet, Mariano Rivera, Bobby Jenks, Matt Capps és Joel Hanrahan.
  • Jonathan Papelbon CP (Redsox) a nyolcadik inningben lépett pályára bases loaded - no out szituációban. Ezt követően kiejtette az ellenfél mind a három játékost úgy, hogy a Rays nem tudott pontot szerezni sőt a kilencedikben sem. Az eltelt három évben csak egyszer 2008. május 18-án Nick Massett (White Sox) mászott ki hasonló szituációból.
  • Jon Lester (Redsox) karrierje első 25 meccséből huszat nyert meg AL East csapatok ellen. Csak két olyan dobó volt eddig aki 25-ből huszat nyert AL East csapatok ellen. Dave McNally 21-4 (1969-70) és Steve Stone 20-5 (1979-81).

Címkék: angels lee pirates francisco papelbon lester reds lind barajas pettitte

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr271356671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása