Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Yankees Walkoff home run

stero 2009.08.29. 12:59

A Yankees ebben a szezonban már számtalan alkalommal bebizonyította, hogy jól bírja a nyomást a kilencedik inningben vagy utánna. A tegnapi White Sox elleni győzelmük már a 12. alkalom volt, hogy walkoff homerunnal vagy hittel húzták be a győzelmet.

MLB

  • Robinson Cano 3 run walkoff homárjával nyert a Yankees tegnap este a White Sox ellen a 10. inningben. Ez volt a szezonbeli hatodik walkoff home runja a Yankeesnek. Kettőt vállalt A-Rod, egyet-egyet pedig Matsui, Damon, Cabrera és most Cano. A franchise rekordot ezzel be is állította a csapat ami 1942-ből és 1978-ból származik.
  • A Yankees 12 walkoff győzelme ebben a szezonban csak egyel marad el a csapat 1978-as rekordjától.
  • Pat Misch a San Francisco dobója 12. alkalommal volt kezdő karrierje során és a Giants az összes meccsét elbukta vele mutatója 0W - 5L. Ezzel beállította a seattlei John Cummings 1993-94-ből származó balkezes dobókra vonatkozó rekordját. Cummins első 12 meccsén szintén bukott a Mariners de neki még gyengébb volt a statisztikája, 0W - 10L - 2 ND.
  • Alfonso Soriano nyolcadik inningbeli home runjával nyert a Cubs a Mets ellen. Ez volt Soriano ötödik go-ahead homárja a hetedik innigben vagy később. Ezzel felzárkózott az eddig vezető A-Rod, Howard kettős mellé.
  • 11. alkalommal kezdett egymás ellen a két kiváló dobó CC. Sabathia (Yankees) és Mark Buehrle (White Sox). Statisztikájuk meglepő Sabathia 6W-0L míg Buehrle pont az ellenkezője 0W-6L. A 11. találkozó egyébként a legtöbb az aktív dobók között. Utoljára Charlie Hough és Dave Stieb kezdett 11 alkalommal egymás ellen még 1985 és 1991 között. Két dobó egymás ellen a legtöbbször 40 alkalommal kezdett, ám ez még nagyon a hőskorból datálódik. Mickey Welch és Jim McCormick 1880 és 1887 között40 alkalommal kezdtek egymás ellen.
  • Gordon Beckham a White Sox újonca öt mérkőzést játszott a szezonban a Yankees ellen és mind az öt alkalommal szerzett RBI-t. Az egyetlen játékos 1920 óta aki újoncként ugyanezt tudta produkálni Will Clark volt 1994-ben. Sőt Clark az első nyolc meccsén szerzett legalább egy RBI-t.
  • Brandon Inge (Tigers) szezonbeli 25. home runját ütötte. Inge az összes homárját a lineup ötödik helyéről vagy hátrébbról ütötte. Inge 3-t ütött az ötödik, 13-t a hatodik, 7-t a hetedik és 2-t a lineup nyolcadik pozíciójából.
  • Ryan Howard (Phillies) két home runt ütött a Mets elleni meccsen. Ebben a naptári hónapban ez volt a harmadik alkalom, hogy Howard két homárt üssön egy meccsen. Ezzel beállított a Phillies csapatrekordját. Előtte eddig ez 5 Phillies játékosnak jött össze Chuck Klein (1931. augusztus), Del Ennis (1953. július), Mike Schmidt (1974. és 1983. augusztus), Scott Rolen (1999. július) és Chase Uteley (2006. szeptember).
  • Albert Pujos (Cardinals) karrierje kilencedik walkoff home runját ütötte a Nationals elleni meccsen. Ám a nyolcadikat már több mint három éve még 2006. július 13-án. Az azóta eltelt időszakban 159 különböző játékos összesen 216 walkoff homert ütött.
  • A Milwaukee Brewers sorozatban 19. alkalommal győzte le hazai pályán a Miller  Parkban a Pittsburgh Piratest. Pillanatnyilag ez a leghosszabb sorozat az NL-ben 1936-38 óta amikor a Pirates zsinórban 21 alkalommal győzött a Reds ellen a Forbes Fielden.
  • Chase Headley (Padres) a kispadról beszállva 3 ütést ért el Florida ellen. Valamivel több mint öt éve 2004. augusztus 4-én Terence Long volt az utolsó Padres játékos aki három ütést szerzett csereként.
  • Josh Beckett a Redsox dobója nincs valami nagy formában. Az utolsó 4 meccsen 12 homert ütöttek róla míg az előző 22 mérkőzésen csak tizet. A liga 1961-es bővítése óta ilyen gyenge sorozatot - 4 meccs/12 HR - három dobó produkált. Pedro Martinez (1998, Redsox, 12 HR), Jose Lima (2000, Astros, 12 HR) és Aaron Harang (2003, Reds, 13 HR).
  • Kendry Morales (Angels) nagy napját hozta az Anaheim vs Oakland mérkőzés, 5 hits, 2 dupla, 2 HR és 6 RBI. Mindössze két Angels játékos van aki ugyanilyen statisztikával végzett egy meccsen Dave Winfield 1991-ben és Mo Vaughn 1999-ben.
  • Az arizonai John Hester életében először állt a profik között az ütőhelyre és rögtön homárral kezdett. A szezonban ez volt a harmadik alkalom előtte a szintén arizonai Gerardo Parra  és Jordan Schafer (Braves) ütött home runt. 2000 óta viszont ez volt az első alkalom, hogy egy csapatból két játékos "firts at bat" és homárral nyisson. Akkor a Cardinals két játékosa Keith MacDonald és Chris Richard nyitott hazafutással.

Címkék: morales howard beckham pirates beckett hester inge pujols yankees buehrle cano cc sabathia misch soriano brewers headley

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr641346134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása