Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NFL - Week 1

stero 2009.09.18. 19:01

Beindult végre az NFL szezonja, túl vagyunk az első héten aminek igazán ideje volt már mert nagyon sok emberen láttam az elvonási tüneteket. Nem is húzom tovább a szót lássuk milyen érdekes dolgok történtek a számok világában amik kimaradtak a hírekből.

  • A Steelers hosszabbítás után 13-10-re verte az idénynyitón a Titanst. Eddig egyetlen egyszer 1979-ben fordult elő, hogy az aktuális bajnok hosszabításos meccset játszon a szezon első meccsén. A mostani után nem meglepő, hogy akkor is a Steelers játszott és nyert 16-13-ra a Patriots ellen.
  • Ben Roethlisberger 363 yardot passzolt a szezonnyitón. Steelers QB sosem dobott még ennyit az év első meccsén, az eddigi csapatrekordot Jim Finks tartotta 1957-ből amikor 327 passzolt yarddal végzett a Green Bay ellen.
  • Az aktuális Super Bowl bajnok mindig megnyerte első meccsét az utolsó 10 évben. Utóljára a Denver Broncos kapott ki bajnokként az első fordulóban még 1999-ben John Elway visszavonulása után.
  • És még mindig a bajnoknál maradva. A Steelers az utolsó hét szezonnyitó mérkőzést megnyerte. Utóljára ilyen sorozatot a Miami tudott felállítani, a Delfinek 1992 és 2002 között 11 idénynyitót nyertek meg.
  • Brett Favre (Vikings) lett az első QB a liga történetében aki három különböző csapat tagjaként, három egymást követő évben is győzelemre tudta vezetni aktuális csapatát a szezonnyitón. 2007-ben még a Packerst, 2008-ban a Jetset míg idén a Vikingst.
  • Adrian Peterson a Vikings RB-je karrierje hatodik 50 yardnál hosszabb rush TD-t futotta. Ezzel beállította a legendás Emmitt Smith rekordját. LaDainian Tomlison áll a harmadik helyen míg a negyedik és ötödik helyet Walter Payton és Marcus Allen foglalja el.
  • Kyle Orton (Broncos, QB) 11 másodperccel a Bengals elleni meccs vége előtt adott 87 yardos TD passzt Brandon Stokeynak. NFL mérkőzés utolsó negyedének utolsó percében még soha nem született ilyen hosszú passz így ez lett a leghosszabb game - winning TD passz.
  • Mark Sanchez a Jets újonc QB-je 272 yardot passzolt a Texans elleni meccsen. Újonc QB mindössze egyetlen egy alkalommal tudott ettől több yardot összehozni élete első szezonnyitóján. 1998-ban Payton Manning (Colts) 302 passzolt yarddal végzett.
  • 1960 óta Sanchez az első újonc Jets QB aki kezdő volt a szezon mérkőzésén. '60-ban Dick Jamieson kezdett újoncként a new yorki csapatban.
  • A Jets úgy tudott nyerni vendégként a Texans otthonában, hogy mind az edzője Rex Ryan, minda QB-je Mark Sanchez újonc volt. Újonc QB - edző tandem még sosem tudott győzelemmel bemutatkozni idegenben az NFL történetében.
  • Drew Brees a Saints QB-je új NFL rekordot állított fel azzal, hogy 6 TD passzt adott a szezon első meccsén a Lions ellen. A korábbi 5 TD-s rekordot először Frank Filchock állította fel még 1944-ben a Redskins szineiben. Azóta azt a rekordot többször is beállították - utóljára Daunte Culpepper még 2004-ben a Vikingsben - de megdönteni nem tudták.
  • Tony Romo (Cowboys) három 40 yardnál is hosszabb TD passzt adott a Tampa elleni győztes meccsen. Egyet Miles Austinnak(42 yards), egyet Roy Williamsnek(66), és  egyet Patrick Craytonnak(80). A Dallas történetében mindössze egyszer fordult elő, hogy egy QB ugyanazon meccsen háromszor is 40 yardnál hosszabb TD passzt adjon. 1970-ben Craig Morton Lance Rentzelnek kétszer(86, 56), Bob Hayesnek(40) egyszer passzolt.
  • A Patriots az utolsó kettő és fél percben 11 pontos hátrányból két TD-vel fordítani tudott a Bills ellen. A New England történetében még nem fordult elő, hogy ekkora hátrányt letudtak volna dolgozni az utolsó 150 másodpercben.
  • A hétfő esti meccsen a Chargers zsinórban 12 alkalommal verte a Raiderst akárcsak a Patriots a Billst. Pillanatnyilag ez két leghosszabb győzelmi sorozat két csapat között az ligában.
  • Isaac Bruce a 49ers WR-je a Cardinals elleni meccsen átlépte a 15.000 yardos határt. Ezzel az örökranglista második helyén áll a legendásJerry Rice(22.895 yard) mögött.
  • Tony Gonzalez a Falcons TE-je 21. játékosként a liga történetében átlépte a 11.000 yardos határt.
  • Randy Moss a Patriots WR-je a Bills elleni derbin karrierje során 60. alkalommal lépte át a 100 yardos határt. Ezzel ellépett Marvin Harrison mellől akivel eddig holtversenyben állt az örökranglista második helyén.
  • A Rams 28-0-ra kapott ki a Seattle vendégeként. Utóljára 1998-ban fordult elő, hogy a Rams nem tudott pontot szerezni. Az a meccs volt Steve Spagnuolo első mérkőzése főedzőként a Rams kispadján.
  • A Ravens offense a Chiefs elleni meccsen franchise csúcsot jelentő 501 yardot hozott össze. (303 pass yard, 198 rush yard).

Címkék: patriots bruce gonzalez moss chargers rams jets broncos sanchez petersson romo steelers ravens orton favre roethlisberger brees

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr341391252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása