Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NCAA - Week 4

stero 2009.09.27. 14:02

Az egyetemi bajnokság negyedik hete statisztikailag nem volt olyan gazdag mint a múlt héten azonban ez nem jelenti azt, hogy ne történtek volna érdekes dolgok. Elég csak az eredményeket megnézni és rögtön szembetűnik, hogy három TOP 10-be tartozó csapat is vesztesen hagyta el a pályát ami már önmagában is ritka dolog.

  • A negyedik helyen rangsorolt Mississippi Ole Miss kikapott egy szoros meccsen a South Carolinatól így a dél-carolinaiak 22 meccs után tudtak győzni AP TOP 5 csapat ellen. Az Ole Miss egyébként 1970 óta nem szerepelt ilyen magas rangsorral akkor egybizonyos Archie Manning volt a QB. Igen - igen ő Payton és Eli édesapja.
  • Randy Edsall 122. alkalommal ült az University Connecticut Huskies kispadján ami új iskolai rekord.
  • A South Florida QB-je BJ Daniels 126 yardot futott az állami rangadón a Florida State ellen. Utóljára '86-ban a nebraskai QB Steve Taylor tudott 100 yardot futni a Seminoles ellen.
  • A Florida State csak hét pontot szerzett hazai pályán a South Florida ellen. A Seminoles 1992 óta tagja az ACC-nek, hazai pályán azóta nem szerzett ilyen kevés pontot nem a konferenciájába tartozó csapat ellen.
  • A hetedik helyen rangsorolt LSU sorozatban 10. alkalommal nyert a Mississippi State ellen így az idényben már négy győzelemmel áll vereség nélkül akárcsak 2008-ban és 2007-ben.
  • A Cincinatti a Fresno State legyőzésével szintén 4-0-ás mutatóval áll. Az elmúlt 55 évben ez a második alkalom, hogy Bearcats ilyen jól kezdte a szezont.
  • Brandon Banks a Kansas State WR-je a Tennessee Tech elleni győztes meccsen két kickoff TD-t szerzett, az elsőt 92 a másodikat 91 yardos futás után. Ezzel ő lett az NCAA történetének 12. játékosa aki egy meccsen két kickoff TD-t szerzett. Az utolsó játékos egyébként aki ezt megcsinálta Brandon Breazell volt 2005. december 30-án a UCLA szineiben a Northwestern ellen. Érdekes azonban, hogy Brazell onside kick után érte el a két TD-t.
  • Az Ohio State utolsó két ellenfele az Indiana és a Toledo pontot sem tudott szerezni a Buckeyes ellen. Utóljára 1996-ban volt példa arra, hogy az ohioi defense két egymást követő meccsen nem engedélyezett pontot aktuális ellenfelének.
  • CJ Spiller a Clemson Tigers játékosa a TCU elleni meccs után nem akármilyen rekordot mondhat magáénak az NCAA-ben. Spiller és Reggie Bush az NCAA történetének két játékosa aki elérte 2500 rush yardot, 1500 yard kickoff returnt, 1000 rec yardot és 500 punt return yardot.
  • A Texas 64-7-re verte az UTEP-et. Örökmérlegük hatalmas Longhorns fölényt mutat 4 győzelem vereség nélkül és 156-27-es pontarány.
  • A Virgina Tech a Miami elleni győztes meccsen blokkolt egy puntot majd TD szerzett belőle. Ez volt a csapat 74. touchdownja az elmúlt 11 évben amit nem az offense szerzett. Ezzel a Virginia Tech defense és a spec team a legeredményesebb az NCAA-ben az elmúlt 11 éveben.
  • A Western Kentucky a Navy elleni vereséggel már 0-4-el áll. A Hilltoppers 1984-ben kezdett ilyen rosszul utóljára akkor meg sem állt hat vereségig.
  • A hatodik helyen rangsorolt California megalázó 42-3-as vereséget szenvedett az Oregontól. Ez volt a Golden Bears történetének legsúlyosabb veresége amikor a csapat a TOP 10-ben volt. A korábbi negatív csúcsot 1947. október 25-én állították fel amikor 39-14-re kaptak ki a USC-től.
  • A Florida Gators a Kentucky University ellen sorozatban 23. győzelmét aratta ebből 11 volt idegenben Lexingtonban.
  • Tim Tebow a Gators QB-je újabb két rush TD-t szerzett és most már második a SEC örökranglistáján 48 fuott TD-vel. Az első Herschel Walker 49-cel, már nem sokáig....
  • A Georgia Bulldogs az Arizona State elleni győzelmével már 35-4-es mutatóval áll Mark Richt edzővel a nem a konferenciájába tartozó csapatok ellen.
  • Chris Todd az Auburn QB-je a Ball State elleni meccsen öt TD passzt adott beállítva Daniel Cobb 2001-es iskolai rekordját. Apró szépséghiba, hogy Cobb a Louisana Tech elleni hosszabbításos meccsen adott öt TD-t.
  • Az ötödik helyen kiemelt Penn State Nittany Lions sima vereséget szenvedett a nem rangsorolt Iowatól. Ez nem is igazán nagy meglepetés ha azt vesszük, hogy az utolsó nyolc meccsből hétszer az Iowa nyert.
  • A Wahington State a Trojanstől elszenvedett vereséggel tovább nyújtotta negatív sorozatát. Az utolsó 31 USC otthonában lejátszott meccsükből 28. alkalommal kapott ki, legutóljára 2002-ben tudott nyerni.
  • A Northern Illinois az Idaho elleni meccsen 1000. egyetemi mérkőzését játszotta.
  • A Michigan Wolverines az Indiana Universityt sorozatban 16. alkalommal győzte le.

Címkék: california texas south carolina michigan georgia gators ohio state lsu penn state virginia tech cincinatti northern illinois florida state conecticut south florida kansas state western kentucky auburn usc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr641410625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása