Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Viva la Wang!

stero 2009.06.18. 09:39

A kicsit furcsa cím magyarázatra szorul mert keverdeik benne a spanyol és a tajvani. Előbbi Ivan Rodrigueznek szólt utóbbi mint ahogy a név is mutatja a Yankees dobójának Wangnak. Wang mellett nem lehet elmenni szó nélkül. 2006-ban és 2007-ben még 19 győzelmet szerzett ami a legtöbb volt az összes pitchert figyelembe véve ebben a két évben. Innen süllyedt 0-4-es győzelmi mutatóra és lett 21.60 ERA.

 MLB

  • Szóval 21.60 ERA. A tegnapi Yankees - Nationals meccsen Wang kezdett. 1913 óta tartják számon az ERA-t és soha nem volt olyan dobó akinek ilyen magas átlaggal kezdett volna mérkőzést. Wang és a Yankees kikapott ugyan a Nationalstól tegnap de átlagát legalább levitte 12.50-re.
  • Jamie Moyer (Phillies) 23 éves pályája alatt mindössze 12. alkalommal volt képes kidobni három ütőt egymás után egy inningben. A Blue Jays ellen sorrendben Overbay, Barajas és Richmond volt az áldozat. 1987-ben az újonc évében ezt négyszer is megcsinálta..... Azóta csak nyolszor ami elég zsenge.
  • Scott Richmond (Blue Jays) 11 Phillies játékost dobott ki, amivel beállította a torontoi csapat újoncrekordját. 11 K-t Blue Jays mezben, újoncként, egy meccsen eddig Jose Nunez (1987), Dave Bush (2004) és Dave Purcey (2008) ért el.
  • Matt Wieters az Orioles draftoltja volt 2007-ben és megütötte első homerjét a Mets ellen. A 2007-ben vagy később draftolt játékosok közül mindössze kettőnek sikerült eddig home runt ütni a major leagueben. A másik playa az Indiánok ütője Matt LaPorta aki május negyedikén a Toronto ellen szerezte meg első hazafutását.
  • John Lannan a Nationals dobója 11 nap különbséggel nyert a Mets majd a Yankees ellen is. A liga történetében ő a második olyan New York állambeli születésű játékos aki egy évben győzött a Mets és a Yankees ellen is. A másik dobó Jason Marquis volt aki 2005-ben a Cardinals játékosaként győzött mindkét new yorki csapat ellen.
  • Brad Penny(Red Sox) tegnap megszerezte 100. győzelmét a Florida ellen pedig csak öt inningen keresztül dobott. Ez volt a 13. "5 inninges" győzelme. (Az SP-nek 5 inninget kell dobni ahhoz, hogy a mérkőzés végén őt könyveljék el a győztesenek.) Az aktív dobók közül több "five and fly" győzelme csak Jamie Moyernek (17), Tim Wakefieldnek (15), Chan Ho Parknak (15), John Smoltznak (14)  és Bartolo Colonnak (14) van.
  • Ivan Rodriguez (Astros) 2227. meccsét játszotta a Texas ellen. Ezzel ő lett a legtöbbször pályára lépő cather átadva a múltnak Carlton Fisk rekordját.
  • A Pirates testvérpárosa Andy LaRoche és Adam LaRoche tegnap egy-egy homárral vette ki a részét a Twins elleni győzelemből. 1938. szeptember 15-én ütött utóljára Pirates testvérpár home runt ugyanazon mérkőzésen. Akkor Paul és Lloyd Waner ünnepelhetett.
  • Aaron Cook (Rockies) a Rays ellen 58. meccsét nyerte coloradoi színekben beállítva ezzel Jason Jennings csapatrekordját. A másik akítv dobó aki pillanatnyilag a franchise legtöbbször nyert dobója Scott Kazmir a Tampaból 51 győzelemmel.

Címkék: wang penny cook richmond moyer wieters lannan i rodriguez laroche

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr571192647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása