Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

Bruntlett - Triple play

stero 2009.08.24. 21:16

Aligha gondolta valaki, hogy a philadelphiai Chase Uteley helyén játszó Eric Burntlett beírja magát a liga történelekönyvébe. Burntlett az MLB históriájának 15. unassisted triple play játékát hajtotta végre. Ezzel azonban még közel sincs vége a Burntlett sztorinak.

MLB

  • Szóval Burntlett a Mets elleni meccs kilencedik inningjében érte el az egyszemélyes triple playt. Előtte egy Philly játékos csinálta meg ugyanezt Mickey Morandini a Pirates ellen 1992. szeptember 20-án.
  • Burntletté volt a liga második meccset lezáró egyéni tripla játéka. Az eddig egyetlent a Tigers  játékosa Johnny Neun szerezte 1927. május 31-én a Cleveland ellen.
  • Az utolsó game ending triple play 1991. szeptember 8-án volt azkkor az Expos triója Bret Barberie, Delino DeShields és Tom Foley hozta össze a Reds ellen.
  • A liga történetének 677 tripla játékából mindössze egyszer 1990. július 17-én a Twins tudott két tripla playt csinálni a Redsox ellen. Szomorú kicsengés, hogy a ennek ellenére Minnesotta elbukta a meccset.
  • John Smoltz leigazolásával a Cardinals edzője Tony LaRussa a kilencedik olyan dobóval dolgozhat(ott) vagy játszhatott együtt aki Cy Young díjjat nyert. A kilencek listája: LaMarr Hoyt, Bob Welch, Dennis Eckersley, Chris Carpenter, Sparky Lyle, Tom Seaver Fernando Valenzuela és Pat Hentgen.
  • Tony LaRussan kívűl csak egy ember mondhatja el magáról, hogy ő is kilenc egykori Cy Young győztessel volt egy csapatban. Joe Torre kilencese: Tom Seaver, Randy Jones, Mike Marshall, Rick Sutcliffe, Roger Clemens, David Cone, Dwight Gooden, Randy Johnson és Greg Maddux.
  • Angel Pagan a Mets játékosa a Philly ellen ütött egy "inside the park homert" majd egy hagyományosat. Utóljára 2007. szeptember 27-én a floridai Hanley Ramirez ütött egy meccsen inside és outside homert.
  • Mark Buehrle a White Sox dobója nem igazán találja formáját. A július 23-án lejátszott "perfect game" óta négy vereséggel áll győzelem nélkül beállítva Lee Richmond (1880) és Kenny Rogers rekordját (1994).
  • CC Sabathia a Yankees dobója 15. győzelmét szerezte a szezonban amivel vezeti a ligát. 1946 óta mindössze másodszor fordul elő, hogy olyan dobó szerezze meg először a ligában a 15 győzelmet aki adott csapatában az első szezont tölti. 1997-ben a Blue Jays friss igazolása - majd Cy Young győztese - Roger Clemens érte el leghamarabb a 15 győzelmet.
  • Derek Jeter a Yankees beállósa 2700. ütését érte el 35 évesen és 58 naposan. 1930 óta mindössze két játékos volt a ligában aki fiatalabban érte el a 2700-as határt. Hank Aaron (34 éves és 160 napos) valamint Robint Yount (34 éves és 324 napos)
  • Jeter karrierje 21. leadoff homárját ütötte a Boston ellen. Ezzel az örökranglistán beérte a második helyen álló Alfonso Sorianot. A franchise leader Rickey Henderson 24 leadoff home runnal.
  • Michael Cuddyer a Twins játékosa két home runt ütött egy inningben a Royals elleni meccsen. Ez még sosem sikerült egy minnesottai játékosnak sem. A jogelődjének számító Washington Senatorsban Jim Lemon volt az egyetlen aki két homert ütött egy inningben még 1959. szeptember 5-én a Redsox ellen.

Címkék: twins pagan torre jeter larussa cuddyer burntlett neun expos cc sabathia

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr261335831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matthew99 2009.08.26. 19:43:33

Tavaly nem volt valakinek unassisted triple playe? Mintha úgy rémlene...

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2009.08.26. 21:53:35

@Matthew99:
tavaly volt triple play nem tévedsz. asdrubal cabrera (indians) csinálta a blue jays elleni meccsen. a különbség annyi volt, hogy az az ötödik inningben esett. kilencedik inningben pedig háromszor volt ebből kétszer volt game ending.
süti beállítások módosítása