Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NFL - Week 4

stero 2009.10.06. 23:00

A negyedik héten is akadtak szépen érdekességek. A Lions múlt heti győzelme csak kisiklás volt a Redskins ellen és arra volt jó, hogy átadja a leghosszabb nyeretlenségi sorozatot a St.Louisnak. Favre újra történelmet írt, akárcsak az idősebb Manning és folytatta kiváló hazai sorozatát a Brady vezette Pats is.

  • Jay Cutler vezetésével a Bears 48 pontot szerzett a Lion ellen. A chicagoi csapat 338 meccset játszott olyan irányítókkal mint Jim McMahon, Jim Harbaugh, Bob Avellini, Erik Kramer, Bobby Douglass, Jack Concannon és Rex Grossman de egyikük vezetésével sem szerzett sosem 48 pontot a Bears.
  • Peyton Manning a Colts irányítója 353 yardot dobott a Seahawks elleni meccsen. A liga történetében ő az első QB aki négy egymást követő meccsen 300 yard felé jutott. Eli az öccse még két egymást követő mérkőzésre sem volt képes.
  • És még mindig Payton. A Sehawks ellen kiosztotta karrierje 342. TD-jét amivel befogta az örökranglista harmadik helyén álló Fran Tarkentont.
  • A Seattle elleni győzelemmel a Colts zsinórban 13. alapszakaszbeli győzelmét szerezte, ez most a leghosszabb sorozat a ligában.
  • Tom Brady a Patriots QB-je kezdőként zsinórban 15. hazai alapszakasz meccsét nyerte meg. 2002 és 2005 között már volt egy hasonló sorozata akkor 18 meccsig jutott. Ez  minden idők legjobb eredménye az elmúlt 60 évben mindössze két QB volt aki csapatával megtudta közelíteni ezt a rekordot. Steve Young és Terry Bradshaw egy 15-ös és egy 14-es sorozatra vezette a 49erst illetve a Steelerst.
  • Shayne Graham a Bengals rúgója döntetlen állásnál kevesebb mint kettő perccel a vége előtt kihagyta a TD-t követő jutalomrúgást így győzelem helyett a Bengals - Browns meccs hosszabbításba torkolt. Az elmúlt 20 éveben mindössze három hasonló alkalom volt: Martin Gramatica (Bucs, 2003), Neil Rackers (Bengals, 2001) és Tony Zendejas (Rams, 1983) hagyta ki az győzelmet jelentő extrarúgást.
  • A Browns 10 éve nem kezdte olyan rosszul az évet mint ebben a szezonban. 1999-ben szintén 0-4-gyel kezdte a szezont és év végéig csak két meccset nyert meg.
  • Darren Sharper a Saints játékosa 99 yardos interception TD-t szerzett a Jets elleni meccsen ezzel a szezonban már a második 90 yard feletti interception TD-t szerezte. Két 90 yard feletti int. TD-re egy szezonban eddig csak egy játékos volt képes, Deion Sanders 1994-ben.
  • Darren Saharpernek ez volt karrierje 10. interception TD returnje. Ettől többel - szám szerint tizenkettővel - csak a Hall of Fame tag Rod Woodson rendekezik.
  • A Redskins négy alkalommal adta el a labdát (1 fumble, 3 int.) mégis nyerni tudott a Buccaneers ellen. Az elmúlt 16 évben 27 olyan meccset játszott a Redskins amikor minimum négy alkalommal eladta a labdát de csak egyet tudott megnyerni ezekből.
  • Jim Caldwell a Colts és Josh MacDaniels a Broncos újonc edzői egyaránt négy győzelemmel kezdték a karrierjüket. Az NFL modern történetében - amit 1933 óta számolnak - mindössze egyszer kezdett két újonc edző négy győzelemmel egyazon  szezonban. 2000-ben Mark Martz (Rams) és Al Groh (Jets) egyaránt 4-0-val nyitott.
  • Johnny Knox 102 yardos kikcoff returnje  a Lions ellen a második leghosszabb volt a Bears történetében. '67. szeptember 23-án Gale Sayers 103 yardot futott a Steelers ellen.
  • 29 éve 1980-ben kezdte olyan rosszul a szezont a Kansas City mint idén Akkor és most is egyaránt 4 vereséggel nyitottak a Főnökök.
  • Kerry Collins a Titans QB-je 284 yardot passzolt a Jax elleni meccsen és megelőzte a passzolt yardok örökranglistájának 12. helyezettjét Dave Krieget. Collins már 38307 yardnál jár, míg a visszavonult Krieg 38147 yarddal fejezte be a pályafutását.
  • Brett Favre (Vikings) lett a liga történetének első irányítója aki az NFL minden csapata ellen tudott mérkőzést nyerni.
  • Donald Driver a Green Bay WR-je karrierje 595. recjét érte el a Packers szineiben ezzel befogta a házi örökranglistán eddig egyedül álló Sterling Sharpeot.
  • Randy Moss a New England játékosa karrierje 137. hatpontosát szerezte a Baltimore ellen. Ezzel most már egyedül áll az NFL örökranglistájának a hatodik helyén lerázva magáról Marsall Faulkot.
  • A Saints utóljára '93-ban kezdte a szezont 4-0-val sőt akkor az első ötöt nyerte meg ami nem igazán jó előjel. A szezont ugyanis 8-8 győzelemmel és vereséggel zárták a Szentek.
  • A Broncos 1993 után először kezdte a szezont 4-0-val köszönhetően annak, hogy az első négy meccsen a Denver ellenfelei összesen 26 pontra voltak képesek. 1970 óta csak négy csapat volt képes kevesebb ponton tartani az aktuális ellenfeleit az első négy fordulóban.
  • A 49ers 35-0-ra verte a Ramst így 2002. január 6 óta - azaz 119 meccs után - tudott ismét nullára mérkőzést nyerni. Az akkori ellenfél a New Orleans volt idegenben.
  • A 49ers minden csapategysége az offense, a defense és a speciális részleg is TD-t tudott szerezni. 1997. november 10-én Phialdelphiaban 24-12-re megnyert meccsen fordult elő utóljára, hogy a San Francisco mindhárom egysége TD-t tudott szerezni.

 

Címkék: patriots saints packers redskins chiefs vikings titans bengals broncos bears 49ers colts browns

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr481433000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása