Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NCAA football - Week 2

stero 2009.09.19. 21:53

Technikai okok miatt kicsit megkésve kerül terítékre a második hét eseménye de cserébe bőségesebb mint a nyitó fodulóban. Nem is írokk most feleslegesen többet lássuk mi is történt az egyetemeken.

  • A Boise State a Miami Redhawks felett aratott sima 48-0-ás sikerével 2000 óta a 100. győzelmét szerezte meg. 2000 óta mindössze egy csapat  az Oklahoma volt képes 100 alkalommal győztesen elhagyni a pályát.
  • Jerrard Tarrant (Georgia Tech) 85 yardos punt returnje a Clemson ellen 1972 óta a leghosszabb volt a csapat történetében amikor is  Randy Rhino 96 yardot futott vissza a punt után.
  • Dan LeFevour a Central Michigan QB-je lett a Mid-American divizió legeredményesbb játékosa 12.166 yarddal megelőzve a korábbi rekorder Byron Leftwichet (12.084, Marshall). Érdekesség, hogy az ötödik helyen 11.075 yarddal Ben Roethlisberger áll mind a mai napig.
  • A Central Michigan a Michigan State elleni győzelemmel sorozatban második meccsét nyerte Big Ten konferenciába tartozó csapat ellen. Ezt megelőzően sorozatban 15 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát 1993 óta vs Big Ten.
  • A Penn State tovább javította remek hazai mérlegét a Syracuse elleni győzelemmel az utóbbi 31 meccséből 29-szer győztesen hagyta el a Beaver stadiont.
  • Tim Tebow a Florida Gators QB-je karrierje 46. rush TD-t szerezte a Troy ellen. A SEC konferencia történetében Tebow ezzel a harmadik helyen áll. 49 rush TD-vel az első Herschel Walker, a második Kevin Faulk(46), a harmadik Tebow és Carnell Williams(45) míg az ötödik helyen Dalton Hilliard(44) áll.
  • A Virgina Tech történetében még sosem fordult elő, hogy egy meccsen két játékosuk is 160 rushing yard fölé jusson. A Marshall ellen azonban sikerült Ryan Willaims 169 David Wilson pedig 160 yarddal zárta a meccset.
  • A Michigan 38-34-re nyert a Notre Dame ellen. Az NCAA két legeredményesebb csapatának meccsén még sosem született ilyen sok pont, számszerint 72. Sőt az egymás elleni meccseken a Michigan ötödik alkalommal jutott 30 pont fölé és ötödik alkalommal nyert.
  • A Rutgers történetében ötödik alkalommal fordult elő, hogy egy elsőéves QB kezdő legyen. Tom Savage a Howard elleni meccsen olyan játékosok örökébe lépett mint Ryan Hart (2002), Ryan Cubit(2001), Mike McMahon(1997) és Jacque LaPrairie(1981).
  • A Houston 45-35-re verte az ötödik helyen kiemelt Oklahoma Statet. A Houston 25 éve nem tudott nyerni az AP listáján TOP 5-be sorolt csatapat ellen. 1984. november 10-én a Cougars 29-15-re verte a harmadik helyen rangsorolt Longhornst.
  • A Washington 42-23-ra verte az Idahot megszakítva ezzel 15 meccses nyeretlenségi sorozatát. A 15 meccsel egyébként beállította a PAC-10 leghosszabb nyeretlenségi sorozatát amit eddig az Oregon State tartott. Az Oregon State 1990-91 és 1995-96 között bukott zsinórban 15 meccset.
  • A Texas Longhorns a Wyoming legyőzésével zsinórban 15 győzelmét szerezte nem a konferenciájába tartozó csapat ellen, ezzel beállítva az iskolai rekordot.
  • A Colorado State 24-23-ra verte az FCS-be tartozó Weber Statet, ezzel sorozatban 12. győzelmét aratta FCS csapat ellen. A Weber State örökmérlege ezzel szemben FBS konferenciába tartozó csapat ellen 3 győzelem 42 vereség.
  • A California Golden Bears az Easten Washington legyőzésével továbbra is veretlen az FCS-be tartozó csapat ellen, örökmérlege 23-0.
  • Az Oklahoma 64-0-ra alázta meg az Idahot ezzel zsinórban 25. hazai meccsét nyerte beállítva a korábbi házi rekordot. 1947 és '53 között szintén 25 meccset nyert hazai pályán a Sooners.
  • A Hawaii QB-je Greg Alexander 453 yardot passzolt a Washington State elleni győztes meccsen. Utóljára Paul Justin volt ilyen eredményes a Cougars ellen még 1989-ben az Arizona State szineiben amikor is 537 yardot dobált.
  • Matt Groethe a South Florida QB-je lett minden idők legeredményesbb játékosa a Big East konferenciában. Groethe 10.702 yarddal (pass+rush) megdöntötte Pat White (West Virginia) eddigi 10.529 yardos rekordját.
  • A 23. helyen rangsorolt Cincinatti 70-3-ra verte a Southeast Missouri Statet. A 70 pont a harmadik legtöbb a Cincinatti történetében és a legtöbb 1921 óta amikor is 115-0-ra verték a Kentucky Weslayant.
  • A Kansas edzője Mark Mangino az UTEP elleni győzelemmel 47. sikerét aratta a Jayhawks élén. Ezzel feljött a házi örökranglistán a második helyre Glen Mason mellé.
  • A USC Trojans az Ohio State elleni zsinórban hetedik alkalommal nyert valamit zsinórban tizedik győzelmét aratta Big Ten konferenciába tartozó csapat ellen. Ezen felül utolsó 34 meccséből 33 alkalommal nyert nem a konferenciájába tartozó ellenféllel szemben.
  • A USC az elmúlt 16 meccséből 14 alkalommal győztesen hagyta el a pályát TOP 10-be tartozó csapat ellen.

Címkék: washington houston oklahoma michigan colorado alexander notre dame boise state tarrant lefevour penn state tebow virginia tech longhorns groethe cincinatti trojans rutgers golden bears

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr41393514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása