Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NBA draft 2009

stero 2009.06.26. 11:47

Tegnap este NBA draft ma pedig NHL újonbörze. Nem tudom ki, hogy van vele de számomra a draft - beleértve az összes ligát - mindig is az aktuális szezon TOP 3 eseményei között van. Lehet elemezni a jövő tehetségeit, mindig köttetnek nagy üzletek és évek multán vissza lehet tekinteni kik voltak a legynagyobb (mellé) fogások. Idén a Clippers választhatott elsőként az újoncok közül és természetesen ez is tartogatott egy - két érekességet.

NBA

  • A Clippers történetében harmadszor választhatott az első helyen és ahogy tuti várni lehetett Blake Griffinre esett a választásuk. Egyébként általánosságban nem mondhatni, hogy jól húznak mert '88-ban Danny Manninget tíz évvel később Michale Olowokandit húzták be 1/1-ként. Mindkét évben volt jobb. A rossz választásukat többek közt  az tükrözi a legjobban, hogy Manning volt az utolsó draftolt játékosouk akik All-Star gálán lépett fel.
  • Harmadik helyen az Oklahoma James Harden választotta. Ezzel Harden lett az Arizona történetének legmagasabban draftolt játékosa. Az eddigi legjobb Sun Devil játékos Byron Scott volt aki 1983-ban a 26. helyen kelt el.
  • A Twolves két TOP 10-es joggal rendelkezett amire az elmúlt 20 évben csak egyszer volt példa. 1997-ben a Celtics a harmadik helyen Chuncey Billupst a hatodik helyen Ron Mercert választotta. Wolves két idei drafoltja a hatodik illetve hetedik helyen Ricky Rubio és Johhny Flynn voltak.

 MLB

  • Lance Berkman (Astros) a Royals elleni mérkőzésen elérte az 1000 RBI határt. Berkman a liga történetének hatodik kétkezes ütője aki egy csapatban érte el az 1000 RBI-t. A másik öt játékos: Mickey Mantle (Yankees, 1509 RBI), Chipper Jones (Braves, 1406 RBI), Bernie Williams (Yankees, 1257 RBI), Eddie Murray (Orioles, 1224 RBI) és Pete Rose (Reds, 1036 RBI)
  • A-Rod karrierje 563. homerjét ütötte az Atlanta ellen. Ezzel az örökranglistán feljött a 11. helyre Reggie Jackson mellé. Mr. Ocober 1987-ben játszotta utolsó mérkőzését míg A-Rod 1994-ben játszotta az elsőt de így is van öt pitcher aki ellen mindketten ütöttek home runt. A közös dobók: Tom Candiotti, Roger Clemens, David Cone, Doug Drabek és Jimmy Key.
  • Derek Jeter (Yankees) 4 hit, 4 runs az Atlanta ellen. Eddig mindössze egyszer 2005. június 21-én a Tampa ellen tudott egy mérkőzésen 4 hitet és 4 runt összehozni Jeter.
  • Mike Sweeney és Ichiro Suzuki (Mariners) egyaránt négy - négy ütéssel zárta Padres elleni interleague meccset. Ez volt Sweeney hatodik olyan interleague mérkőzése amin minimum négy ütést ért el. Ezzel feljött az örökranglista második helyére Johhny Damon mellé. A listát Pujols vezeti aki hét alkalommal zárt négy ütéssel. A negyedik helyen a Padres ellen szintén remeklő Suzuki áll öt mérkőzéssel.
  • John Smoltz 708 NL mérkőzés után élete első derbijét játszotta az AL-ben a Boston szineiben. Ő lett a liga történetének negyedik dobója aki több mint 700 lejátszott NL mérkőzés után az American Leagueben is bemutatkozott. A listán első Roy Face - 802 NL meccs után került át az AL-ben szereplő Detroitba. A második Phil Niekro 739 meccs majd Yankees, míg a harmadik Ron Reed aki 700 meccs után ment a White Soxba.
  • Hanley Ramirez (Seattle) idénybeli harmadik grand slamjét ütötte beérve csapattársát Cody Rosst. Eddig mindössze kétszer fordult elő a liga történetében, hogy egy csapat két játékosa is minimum 3-3 grand slamet üssön egy szezonban. A-Rod és Sorrento szintén a Seattleben 1996-ban valamint a Jason Giambi, Ben Grieve páros 2000-ben Oaklandben.
  • A Pirates újonca Andrew McCuchen június 4-én játszotta az MLB-ben élete első meccsét és azóta 20 mérkőzésen 30 hit. Bob Elliott 1939-es bemutatkozása óta nem volt olyan rookie aki első 20 meccsén 30 ütést szerzett volna.
  • Joel Votto (Reds) négy ütést szerzett a Toronto elleni idegenbeli meccsen. Canadai játékos vendégként még sosem ért el négy ütést a Blue Jays ellen.

Címkék: griffin oklahoma clippers sweeney berkman jeter a rod mccutchen harden twolves smoltz h ramirez votto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr281209685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása