Sport statisztika

Az észak - amerikai sportok sava - borsa a statisztika legyen szó az NHL, az NBA, az NFL , az MLB vagy akár az egyetemi bajnokság küzdelmeiről. Ezeket fogom megosztani mindenkivel aki szereti a számok világát és az érdekes infókat.

Linkblog

Baseball Scoreboard

College Football Scoreboard

Baseball Calendar

NHL - Week 2

stero 2009.10.13. 16:15

Eltelt a második hét a szezonból és volt gazdagon minden. Több NHL rekord beállítás és új klubrekordok - gondolok itt többek közt a Chicago Blackhawks hihetetlen feltámadására ami szerintem egyértelműen viszi a pálmát a héten. Akkor lássuk bővebben.

  • Michael Del Zotto a Rangers újonc hátvédje lett minden idők legfiatalabb bekkje aki gólt ütött Martin Brodeurnak. Az eddig irekorder Rostislav Klesla volt aki 19 évesen és 264 naposan volt erdményes míg Del Zotto 19 évesesn és 103 naposan.
  • Del Zotto és Matt Gilroy révén két újonc hátvéd is eredményes volt a Rangersben a Devils ellen. Hasonlóra majd 20 éve nem volt példa a Parkőröknél. 1990. március 25-én a két újoc hátvéd Jeff Bloemberg és Miroslav Horava szerzett gólt a Flyers ellen.
  • Alex Ovechkin (Capitals) lett a liga történetének harmadik játékosa aki a szezon első három mérkőzésének mindegyikén három pontot szerzett. A másik két játékos Guy LaFleur (Canadians) és Peter Stastny (Nordiques) volt 1975-ben illetve 1982-ben.
  • Matt Carle a Flyers hátvédje négy gólpasszt adott egy harmad alatt a Capitals elleni meccsen beállítva ezzel a hátvédek rekordját. Ezt megelőzően 12 alkalommal fordult elő, hogy egy hátvéd 4 gólpasszt szerezzen egy harmad alatt, legutójára 1998 januárjában amikor Rob Blake négyszer szolgálta ki társait. A legtöbb gólpasszt egy harmadban - ötöt - Dale Hawerchuk adta a Jets szineiben 1984. március 6-án a Kings ellen.
  • Danny Briere hosszabbításban ütött góljával nyert a Flyers 6-5-re a Capitals ellen. 1983-ban vezették be a ligában az ötperces ráadásokat azóta mindössze öt játékos volt aki alapszakasz meccs hosszabbításban a saját születénapján betalált eldöntve ezzel a meccset. Akik meglepték magukat ilyen különleges ajándékkal: Mattias Norstrom (2006), Nicklas Backstrom (2007), Shaone Morrisonn (2008) és Brett Clark (2008).
  • Nikolai Khabibulin (Oilers) a Stars elleni meccsen megszerezte karrierje 300. győzelmét. Ezzel ő lett a liga történetének 24. kapusa aki elérte ezt a határt de csak a harmadik nem észak-amerikai születésű. A két nem észak-amerikai kapus a cseh Dominik Hasek és a német-dél-afrikai Olaf Kölzig.
  • Jonas Gustafsson lett a Maple Leafs történetének első kapusa aki élete első meccsén büntetőlövéssel találta magát szembe. A büntetőt a Senators csapatkapitánya Daniel Alfredsson lőtte és értékesítette.
  • A Minnesota Wild háromgólos hátrányban volt a záró harmadban a Ducks ellen ám egyenlíteni tudott és hosszabításban megnyerte a mérkőzést. A Wild eddig a meccsig kilencéves története során még nem tudott nyerni ha a záró 20 percben -3-mal állt.
  • A Canucks 117 meccset játszott eddig a Montreallal de soshasem aratott olyan nagy különbségű győzelmet mint most a 7-1 alaklmával. A legnagyobb különbség eddig négy gól volt ez négy alkalommal fordult elő eddig, utóljára 2007. január 16-án a Canadiens otthonában.
  • Ilya Kovalchuk az Atlanta játékosa megszerezte 300. gólját az 547. meccsén. 21 aktív játékos van a ligában aki már 300 gólnál jár de csak Teemu Selanne volt gyorsabb Kovalchuknál. A Finn Villámnak 464 meccs kellett a 300 gólhoz.
  • Teemu Selanne az Anaheim játékosa a Boston elleni meccsen kétszer volt eredményes emberelőnyből. Ez volt pályafutása 24. olyan meccse amikor duplázni tudott előnyben. Ezzel befogta az örökranglista negyedik helyén álló Dino Ciccarellit. Az első három sorrendje Mario Lemieux (28), Dave Andreychuk (26) és Brett Hull (25).
  • Selanne a Boston elleni idegenbeli meccs után a Philly otthonában is két gólt szerzett. Az elmúlt 10 évben most fordult elő másodszor, hogy Selanne duplázni tudjon két egymást követő idegenbeli meccsen.
  • Travis Zajac a Devils játékosa 59:59-nél egyenlített a Tampa ellen. A New Jersey történetében - ideszámítva a Kansast és a Coloradot is - ez volt a második alkalom, hogy mérkőzés vége előtt egy másodperrcel döntetlenre tudták menteni a meccset. 2007-ben az utolsó fordulóban John Madden talált be az Islanders kapujába.
  • Mike Fisher az Ottawa játékosa karrierje ötödik találatát szerezte a hosszabbításban, ezzel az öt góllal az ottawai franchise legeredményesebbje. Érdekesség, hogy mind az öt találatot hazai jégen szerzte Fisher.
  • A Carolina hét különböző játékosa ütött gólt a Florida elleni győztes 7-2-es meccsen. A hét különböző gólszerző klubcsúcs beállítás, ennél többen akkor osztoztak a gólokon amikor még a csapat Hartfordban székelt. Összességében ez volt az ötödik alkalom és a második, hogy a Florida volt a szenvedő alany. A Párducok ellen 2001. január 9-én is heten iratkoztak fel a góllövőlistára.
  • Ryan Malone a Tampa játékosa karrierje harmadik mesterhármasát érte el a Carolina elleni meccsen. Ryan apja Greg szintén ütött triplát a ligában. Összesen hat apa-fiú páros van az NHL történetében akik mesterhármast tudtak ütni. Syl Apps Sr. és Syl Apps Jr., Cal Gardner és Paul Gardner, Bryan Hextall Sr. és Dennis Hextall, Ken Hodge Sr. és Ken Hodge Jr., Bobby Hull és Brett Hull.
  • John Tavares az Islanders 1/1-es játékosa első három meccsén öt pontot szerzett. Csak négy egykori első választott kezdte ilyen jól a karrierjét a ligában mint Tavares. Alexandre Daigle (7, 1993, Senators), Billy Harris (5, 1972, Islanders), Dale Hawerchuk (5, 1981, Jets) és Sidney Crosby (5, 2005, Penguins).
  • A Buffalonak egyetlen gól is elég volt, hogy győzzön a Nashville ellen. Ryan Millernek a Sabres kapusának ez volt a negyedik 1-0-ás meccse. A Sabres történetében csak Haseknak van több 1-0-ás győzelme számszerint hét.
  • Steve Valiquette először volt kezdő a szezonban a Rangers szineiben és rögtön kapott gól nélkül zárta a meccset az Anaheim ellen. Utóljára Jacques Plante produkált ilyet még 1964-ben. Plante a szezon első hónapjában csak alsóbb ligákban védett de '64 november 7-én először volt kezdő a Leafs ellen és 1-0-ás győzelemre vezette a Parkőröket.
  • A Chicago ötgólos hátrányból felállva nyerte meg a Calgary Flames elleni meccset beállítva ezzel az NHL rekordot. 10 csapat volt eddig akik ötgólos minuszról fordítani tudtak a Balckhawks nem volt közte így természetesen ez egyben chicagoi rekord is. Utóljára egyébként a Montreal hajtotta végre ezt a bravúrt még 2008. február 19-én a Rangers ellen. Érdekes, hogy akkor az a Cristobal Huet volt a Habs győztes kapusa akit most hét perc után lerántottak a chicagoi ketrec elől.
  • A Coyotes és a Sharks 65 perc játékidő után gólnélküli döntetlenre végzett. A Cápák kapujában Evgeni Nabokov karrierje hatodik 0-0-ás meccsét játszotta amivel első az aktív kapusok között. A második helyen Martin Brodeur áll három 0-0-ás meccsel.
  • A Devils büntetőkkel nyert a Caps ellen. Büntetőpárbajban harmadszor találkozott egymással szembe Brodeur és Ovechkin és mindhárom találkozót a kanadai kapus nyerte. Mindössze Roberto Luongo a másik kapus a ligában aki ugyanígy háromból háromszor megfogta Ovechkin kísérletét.
  • És még mindig Brodeur. Brodeur 14. alkalommal nyert meccset úgy, hogy az ellenfél kapusa Jose Thedore volt. Szintén 14-szer nyert az egykori new yorki Mike Richter ellen. Náluk eredményesebb csak Olaf Kölziggel szemben volt mégpedig 15 alkalommal.
  • Dan Girardi a Rangers hátvédje két gólt ütött a Leafs elleni hazai meccsen. Utóljára Brian Leetch tudott duplázni hátvédként a Gardenben még 2001. január 14-én a Wild ellen.
  • Drew Doughty lett a Kings történetének negyedik hátvédje aki a csapat első öt meccs mindegyikén szerzett pontot. Ezzel olyan legendák nyomába ért mint Larry Robinson (1989), Larry Murphy (1980) és Rob Blake (1996).

Címkék: rangers ducks wild devils capitals senators islanders leafs flyers carolina sabres trashers oilers lighting

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sportstat.blog.hu/api/trackback/id/tr701447714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawson 2009.10.14. 09:48:17

Tetszenek ezek a statok Ster! Csak annyit jegyeznék meg, hogy Selanne beceneve inkább a Finn villanás, mintsem villám.

Becks

Dawson 2009.10.14. 10:21:21

mármint Stero! sorry...

Dawson 2009.10.14. 10:34:12

@Dawson: mármint Stero! sorry...

Sage 2009.10.15. 14:58:29

@Dawson: Becks ne tetézd, nem rólad szól ez a blog :D

Stero keep up the good work :)

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2009.10.16. 00:15:46

@Sage: thx Sage!
neked meg javulást. habár látom, hogy jól vagy, utazol és írogatsz :)
süti beállítások módosítása